У Львові для хворих із Covid-19 забирають усі приміщення медичного коледжу

1059 0
Натомість медколеджу тимчасово запропонували приміщення в Інституті банківської справи.
Фото: Ольга Шведа

Фото: Ольга Шведа

Через стрімке зростання хворих на Covid-19 поблизу Лікарні швидкої допомоги, що на вул. Миколайчука, 9, й надалі планують розгортати додаткові ліжка. У листопаді місця для хворих вже облаштували в окремому корпусі, що на території лікарні. Тоді забрали більшість приміщення. Тепер хочуть зайняти й інші, які раніше працівники відгородили металопластиковими вікнами. Про це Тvoemisto.tv розповіла директорка Львівського медичного коледжу післядипломної освіти Леся Вовк.

Читайте також: Як у Львові терміново розгортають новий Сovid-корпус. Фоторепортаж

«Львівський медичний коледж післядипломної освіти упродовж 35 років орендував це двоповерхове приміщення. У листопаді ми вже віддали частину приміщення для хворих із коронавірусом, але на другому поверсі ще залишилося кілька наших приміщень – адміністрація, навчальна частина, бухгалтерія, кадри, канцелярія, лабораторії тощо. Тепер ми змушені з’їхати й звідси», – каже Леся Вовк.

За її словами, на таке рішення вони погодилися лише за умов, що всі приміщення їм повернуть назад.

«Звісно, розуміємо, що ситуація зараз не найкраща і досить напружена, тому погодилися віддати решту приміщень. На другому поверсі вже є підведений кисень, то ж лікарні залишається лише доукомплектувати нові ліжка. Доки це все буде тривати ніхто не знає, тому про якісь конкретні дати не йдеться. Натомість нам тимчасово запропонували використовувати приміщення в Інституті банківської справи. Там буде вся бухгалтерія та кадри», – веде далі співрозмовниця.

Читайте також: Чи справді у львівських лікарнях хворих із Сovid-19 кладуть у коридорах

Загалом, за словами Лесі Вовк, усе їхнє приміщення має більше півтора тисячі метрів квадратних. Спочатку вони віддали приблизно 800 метрів квадратних, а тепер близько 700.

Міський голова Львова Андрій Садовий на сьогоднішньому засіданні заявив, що мав розмову з ректором Львівського медичного університету, аби приміщення – кафедри та аудиторії, які вони використовували, звільнили і там поставили ліжка.

«Я попросив пана ректора максимально звільнити усі приміщення, де можуть бути ліжка, вони там мають бути. Кисень є, ми маємо свою станцію, тому з тим проблеми нема», – заявив Андрій Садовий.

Нагадаємо, у дитячій лікарні на Орлика хочуть облаштувати сотню ліжок для хворих дітей із Covid-19.

Ольга Шведа

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!