У Львові досі ліквідовують пошкодження на лініях електротранспорту. Коли поїдуть трамваї

1442 0
У разі потреби планують додати автобуси на ті маршрути, де курсують трамваї – зокрема, 45, 52, 53.

Щоб відновити рух електротранспорту працівники «Львівелектротранс» досі ліквідовують пошкодження на лініях електротранспорту. Комунальники працюватимуть максимально довго, ймовірно всю ніч, щоб ліквідувати пошкодження на підземних кабельних лініях та відновити живлення. Відтак рух трамваїв у звичному режимі мають відновити вже завтра зранку, повідомляє ЛМР.

Читайте також: Через аварію у Львові не курсують деякі трамваї та тролейбуси

За словами заступниці міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірини Маруняк, виявлено порив на резервному кабелі живлення на вул. Виговського. На цьому місці працівники ставлять муфту. Крім того, знайшли ще один порив на основному кабелі на вул. Городоцькій. Там також проводять роботи.

«Кабелі є дуже старі, тому вони в такому поганому стані. Складність ситуації ще й у тому, що кабель є під теплотрасою і на глибині 2-2,5 метри. Люди вручну розкопували, бо техніку там залучати не можна, щоб не спричинити ще поривів. Це є дуже трудоємкі і складні роботи, тому потребують відповідного часу», – каже Ірина Маруняк.

За її словами, спільно з ЛКП «Львівелектротранс» пропрацювали два варіанти розвитку подій на завтра.

Читайте також: У Львові вийшли з ладу одразу дві кабельні лінії. Їх проклали ще понад 50 років тому

«Сьогодні на лінії був 21 трамвай. Ми їх витягали тягачем з депо і весь день вони курсували на маршрутах. Зараз трамваї з маршрутів з’їжджатимуть у депо на вул. Промислову. Там поміщається 22 трамваї, тому ще один трамвай буде туди переміщено про всяк випадок – якщо б не вдалось в повній мірі відновити живлення, щоб зранку вони всі могли вийти на лінії і курсувати. Водночас, люди працюватимуть максимально, ймовірно, і всю ніч і, думаю, вдасться запустити хоча б одну з ліній», – каже Ірина Маруняк.

Якщо живлення відновити не вдасться, 22 трамваї запустять з депо на Промисловій. І з 5 години ранку будуть витягати на лінії ще 20-30 трамваїв. Таким чином буде 50 трамваїв на лініях.

Читайте також: Оминути затори. Як у Львові запрацював шерінг електросамокатів

Як наголосила Ірина Маруняк, у разі потреби додадуть автобуси на ті маршрути, де курсують трамваї – зокрема, 45, 52, 53.

Нагадаємо, на високовольтній лінії в депо на вул. Городоцькій трапилась аварія на лінії. Вийшли з ладу одразу дві кабельні лінії, через що від ранку не курсує більшість трамвайних маршрутів, а також два тролейбусних – 22 і 32. За словами заступника начальника служби енергогосподарства ЛКП «Львівелектротранс» Романа Харівського, кабелі прокладені були ще в 1967-1968 році та вже вичерпали свій ресурс.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!