У Львові дозволили роботу перукарень та салонів краси

11522 0
Роботу магазинів одягу планують відновити після 15 травня.
Фото: Суспільне

Фото: Суспільне

Міська комісія з питань ТЕБ і НС дозволила роботу роботу перукарень, салонів краси, та приватних стоматологічних кабінетів. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Вчора зафіксували порушення правил на одному з літніх майданчиків в центрі міста, йде мова про «Золотий колос». Сьогодні ми заборонили працювати порушникам», – каже він.

Щодо продажу одягу та взуття є рішення обласної комісії з надзвичайних ситуацій про заборону роботи до 15 травня. Місто вирішить, чи дозволяти працювати цим магазинам після рішення області.

На вході в перукарню мають встановити станції дезінфекції рук, щочотири години працівники мають походити температурний скринінг, працювати в масках та рукавицях (змінювати їх кожні дві години). Працівників із ознаками ГРВІ та грипу на роботу допускати не можна.

Відвідувачам також мають вимірювати температуру, вони мають бути в масках. Їх прийматимуть лише за попереднім записом, а між клієнтами – не менше 15 хвилин.

Після кожного клієнта поверхні необхідно дезінфікувати та забезпечити соціальну дистанцію (1,5 м). На 5 кв. м – не більше одного клієнта. Інструменти мають проходити чотири етапи дезінфекції.

Нагадаємо, що карантин у Львові через пандемію Covid-19 запровадили 12 березня та посилили з 6 квітня. Спершу він мав тривати до 3 квітня, потім до 24 квітня, пізніше його продовжили до 11 травня, після чого знову продовжили до 22 травня. У Кабміні кажуть, що ймовірно карантин триватиме й надалі, але з поступовими послабленнями. В регіонах дозволять запроваджувати адаптивний карантин.

У Львівській області, крім Львова, послаблення карантину відтермінували до 15 травня через ріст кількості хворих на коронавірус.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!