У Львові хочуть зберегти керамічне панно з будівлі колишнього винзаводу

7341 0
Реставратори вже думають, як демонтувати ці керамічні плитки з найменшим пошкодженням.
Фото: Лілія Онищенко

Фото: Лілія Онищенко

Керамічне панно на будівлі колишнього винзаводу, що на Погулянці, може забрати керівництво Львова. Наразі думають, де його прилаштувати.

«Вдалося (поки що телефонічно, але листа вже скерували) домовитися з новим власником будівель колишнього винзаводу на Погулянці про керамічне панно. Можемо його забрати», – написала на своїй сторінці у Фейсбук керівниця управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко.

За її словами, реставратори вже міркують, як демонтувати ці керамічні плитки з найменшим пошкодженням. Зараз головне питання – де його розмістити після реставрації.

«Музей Територія терору? Фабрика повидла? Колишня фабрика Бачевських? Інша локація?», – запитує Лілія Онищенко.

Нагадаємо, що майно збанкрутілого ДП «Львівське агроторгове підприємство» на вулиці Погулянка, 26 у Львові у 2019 році продали на аукціоні за 6,165 млн грн компанії «Сі ейч корпорейшн», що належить мешканцям Дніпра: Володимирові Шпаку (42,4%) та 29-річній Марії Нелюбі (57,6%).

«Львівське агроторгове підприємство» стало банкрутом ще в 2016 році. Місто просило уряд передати комплекс на його баланс, але справа не вирішилася.

«Львівське агроторгове підприємство» було засноване на базі заводу «Укрвино», яке було відоме у Львові виробництвом колись популярного вермуту «Квіти Погулянки». Додамо, що «Укрвино» працювало на місці колишньої броварні Яна Кляйна.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!