У Львові дискутуватимуть про майбутнє університетів у ХХІ столітті. Де подивитися

2417 0
Як саме може відбуватися це перевинайдення українського університету та яка може бути роль влади, бізнесу, громадських організацій, експертних центрів і середовищ у підтримці і пришвидшенні цього процесу.
Фото: behnisch.com

Фото: behnisch.com

Сьогодні, 22 лютого, у великій залі Центру Шептицького відбудеться публічну презентацію доповіді та дискусію про майбутнє університетів, повідомляють організатори.

Ця дискусія – це одна із серії можливих подій для запуску процесів рефлексії і дії над створенням коаліцій представників академічного і експертного середовищ, бізнесу, громадських організацій і політиків, які готові брати відповідальність за перезавантаження системи вищої школи в Україні, адвокатувати цей процес, підтримувати один одного, будувати win-win партнерства.

Український університет повинен докорінно змінитися, вважають організатори події. Перевинайти себе, не зраджуючи свого класичного покликання, але й гідно відповідаючи на виклики ХХІ сторіччя і ті насущні питання, перед якими стоїть Україна і від відповіді на які залежить бути їй чи ні успішною країною.

Читайте також: Буде, як у світі. Юрій Рашкевич про реформу вищої освіти

Як саме може відбуватися це перевинайдення українського університету? Яка може бути роль влади, бізнесу, громадських організацій, експертних центрів і середовищ у підтримці і пришвидшенні цього процесу? Головне питання – навколо чого можуть сьогодні об’єднуватися українські виші.

Презентація та дискусії відбуватимуться з 12:30 до 16:00. Tvoemisto.tv транслюватиме онлайн дві панельні дискусії, які можна буде переглянути на сайтіYouTube-каналі та Facebook-сторінці «Твого міста»:

13:20-14:20

Скільки коштує якісна освіта і хто повинен за неї платити?

Учасники: співзасновниця Благодійного фонду «Повір у себе» Ірина Іванчик, екс-президент Києво-Могилянської Академії та колишній міністр освіти і науки України Сергій Квіт, заступник міністра освіти і науки Юрій Рашкевич, народний депутат, заступник голови комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти та співзасновник ІТ-компанії ELEKS Олексій Скрипник.

Модератор: директор Аналітичного центру CEDOS Єгор Стадний.

14:50-15:50

Підприємливий університет: що це, як ним стати  і від чого це залежить?

Учасники: співзасновник та керівник компаній «Yes&Design» та «Платформедіа» Олександр Акименко, радник міністра освіти і науки України, викладач Києво-Могилянської академії і Львівської бізнес-школи УКУ Михайло Винницький, декан факультету прикладних наук УКУ Ярослав Притула, гендиректор директорату вищої освіти і освіти дорослих Олег Шаров, керівниця напрямку розвитку Львівської бізнес-школи УКУ Роксоляна Вороновська.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!