У Львові хочуть створити живий парк пам’яті загиблих у російсько-українській війні

1832 0
Ідею створення такого парку відстоювала волонтерка Олена Пасевич, яка захищала інтереси учасників АТО/ООС.
фото: дивись.інфо

фото: дивись.інфо

У Львові планують створити живий парк пам’яті загиблих у війні на Сході України Героїв. Про це йшлося сьогодні на засіданні Львівської міськради. 

Таку ініціативу раніше відстоювала депутатка Олена Пасевич, яка нещодавно раптово померла. Керівник фракції «Європейська солідарність», до якої належала Олена Пасевич, Петро Адамик наголосив, що у Львові важливо реалізувати її ідею, адже такі парки вже є у багатьох містах України.

«Львів і досі реалізовує соціальні ініціативи, які ми приймали у залі з ініціативи Олени. Їй не вдалося зреалізувати лише одного проєкту – живого парку пам'яті за загиблими у війні на сході. Ми неодноразово зверталися, щоби знайти таку ділянку, адже такі парки з'явилися в інших містах України. Цю ідею підтримують родини загиблих воїнів та військових – висадити іменні дерева, які будуть нагадувати про жертву наших героїв», – зазначив Петро Адамик.

Міський голова Львова Андрій Садовий дав доручення управлінню екології та природних ресурсів знайти для такого місця відповідну локацію.

Читайте також: До війни – всього 1300 кілометрів. У Львові встановили символ боїв за Дебальцеве

Нагадаємо, що у Парку культури встановили уже п'ять інсталяцій із Календаря війни. Зокрема, встановили копію збитого літака Іл-76, макет снаряду «Граду», яким Росія почала війну. Також у парку висадили алею декоративних яблунь у пам’ять про жінок, які загинули на сході України. У січні цього року встановили півтораметрову копію диспетчерської вежі Донецького аеропорту, а у квітні на центральній алеї біля бюсту Богдана Хмельницького встановили символ боїв за Дебальцеве і Світлодарську дугу.

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!