Політична реклама

У Львові хворих діток лікують іноземні медики

2474 0
В Україні понад 100 дітей цього року отримали допомогу від Благодійного фонду «Я не один» за підтримки енергетичної компанії ДТЕК в рамках проекту "Нова модель надання соціально-медичних послуг для населення із використанням телемедичних можливостей у Львові, Добротворі та Бурштині". Завдяки небайдужим людям, Фонд лікує діток та робить складні операції за участі кваліфікованих лікарів з Європи.

Зокрема маленьких жителів Львова, Добротвора та Бурштина лікують українські лікарі, яких консультують одні із найкращих іноземних фахівців. Також вони з допомогою телемедичного обладнання консультують і інших українських лікарів щодо проведення складних операцій.

Обласні спеціалісти у таких 6 галузях: дитяча кардіологія, офтальмологія, хірургія, травматологія, отоларингологія, неврологія, здійснили понад 418 обстежень дітей у Львові, Добротворі та Бурштині. Огляди у Львові були направлені на обстеження дітей із найбільш соціально незахищених груп населення. У Добротворі та Бурштині огляди були доступні для всіх мешканців.

Наступний етап проекту, який, власне, зараз реалізовується – лікування дітей. Відтак 100 дітей отримують безкоштовне лікування, 44 дітей прооперують. Хірурги лікуватимуть 14 дітей, ЛОРи – 28, невропатологи – 36, ортопеди-травматологи – 7.

Зазначимо, у напрямку «хірургія» вже успішно проведено операції 9-ом дітям.        До операцій та лікування було залучено з консультативною метою такі іноземні фахівці: Даріуш Патковськи – професор, завідувач клініки дитячої хірургії та урології в місті Вроцлав (Польща), Доктор Ендрю Фішман – один із провідних ото хірургів США, почесний професор університету Ніколая Коперніка (Польща), Юзеф Мєжвінський – один із провідних отоларингологів і отохірургів Польщі, доктор медичних наук, професор. Керівник клініки дитячої отоларингології у Польщі.

У Львові обстеження дітей проводилось у двох притулках: Родинний дім Покрова та дитячий дошкільний будинок №1 у місті Львові.

«Станом на сьогодні провели операції чотирьом дітям. Наприклад хлопчикові Армандо провели операцію на пупочну грижу. Зараз йому 9 років, він вже  пройшов реабілітаційний період, немає ніяких ускладнень. Він вже бігає і дуже задоволений. Ще деякі діти зараз готуються до операцій на середину грудня: зокрема з видалення гландів, також є діти з проблемами з зором, косоокістю. Ми переживаємо і дбаємо про здоров’я кожної дитини, - каже отець Михайло, директор сиротинця.

Марія Степанівна, мама Давида (11 років) розповідає: «Я знала, що дитині потрібна операція, аби в майбутньому не було проблем. Думала, прийдеться везти в Івано-Франківськ. Коли нам сказали, що то безплатно я навіть не повірила. Хвороба, яка була в Давида – варикоцель могла призвести до тяжких наслідків. Тепер син здоровий.

Я дякую Богу за те, що ми попали в цей проект. Нас дуже добре прийняли, дуже гарні були лікарі. По нас навіть приїхали аж в Бурштин, ми думали що прийдеться своїм ходом добиратися. А по нас приїхала машина: за нами і ще за двома дітками.

В мене четверо дітей, в нас багатодітна сім’я. З грошима тяжка ситуація. Операція пройшла успішно, зараз з ним все добре. Операцію робили не хірургічним втручанням, а апаратну, вона коштує біля 6000 грн.

Синочок щасливий. Під час операції задавав багато питань. Він взагалі дуже усім цікавиться: розпитував лікарів – «а для чого це?», «а для чого мені колять укол?». Вони йому все розповідали. Дуже добре ставлення було до дитини, його там запам’ятали.

Коли дзвонила лікарям недавно, то усі розпитували, як в Давида справи. А від лікаря навіть привіт передали».

Контактна інформація:

Благодійний фонд «Я не один»

79011 м. Львів, вул. Вітовського, 29

тел.  (032) 238-83-26, (067) 374-60-15

web: www.yaneodyn.org.ua

Довідка:

Проект фінансується компанією ДТЕК 

Найбільша енергетична компанія України. Входить до складу Систем Кепітал Менеджмент (СКМ). Підприємства Компанії ефективно працюють у сфері видобутку та збагачення вугілля, генерації, дистрибуції та продажу електроенергії. Компанія є одним із найбільших роботодавців країни, забезпечуючи понад 145 000 робочих місць. ДТЕК дотримується принципів сталого соціального розвитку і є учасником Глобального договору ООН. Компанія бере активну участь у діяльності європейських бізнесових і галузевих асоціацій, включно з EURELECTRIC, EURACOAL і EFET.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!