У Львові хворих із коронавірусом прийматиме ще одна лікарня

4461 0
8-му міську клінічну лікарню та госпіталь у Винниках можуть цілком перепрофілювати для лікування хворих із коронавірусом.
Клінічна лікарня Львівської залізниці: вулиця Огієнка, 5 (railway.lviv.uа)

Клінічна лікарня Львівської залізниці: вулиця Огієнка, 5 (railway.lviv.uа)

У Львові для лікування хворих на Сovid-19 планують залучити Львівську клінічну лікарню на залізничному транспорті, що на вул. Огієнка, 5, про це повідомив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

Він зазначив, що якщо епідситуація в області буде погіршуватись, то деякі медзаклади будуть повністю переводити «на ковідний профіль». Серед таких лікарень – 8-ма міська клінічна лікарня та госпіталь у Винниках.

«Проблем у наданні медичної допомоги особам, які потребують госпіталізації із ковідом, наразі нема. Однак ми внесли пропозиції щодо розширення госпітальної бази. Ці пропозиції погоджені і розглянуті міністром. Відтак, до лікування хворих залучать Львівську клінічну лікарню на залізничному транспорті. Окрім того, Фтизіопульмонологічний центр можна розгорнути до 500 ліжок», – розповів він.

Читайте також: Кабмін тепер зобов'язаний попереджати українців про посилення карантину

Іван Собко також зазначив, що в області розширюють кисневу мережу, понад 64% ліжок у медзакладах оснащені киснем. «Також виділили з обласного бюджету 1 млн грн Фтизіопульмонологічномуцентру на придбання додаткових концентраторів», – каже він.

Він додав, що якщо буде стрімкий ріст захворювання, то до надання допомоги будуть залучені лікарі інших спеціальностей.

Нагадаємо, на коронавірус на Львівщині захворіли 44 509 мешканців, із яких 1 209 померли, 28 419 – одужали.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!