У Львові мама скаржиться, що її дитину з обмеженими можливостями образили на уроці

9888 1
Матір дитини з обмеженими можливостями запевняє, що її доньку вчителька образила на уроці в Школі східних мов. Утім педагог не підтверджує цих слів.
фото: school133.dnepredu.com

фото: school133.dnepredu.com

У вересні Юлія Меньшикова дізналася про те, що її дитину образили на уроці у Школі східних мов, що на вул. Шухевича, 2. Про це їй розповіла дев’ятирічна донька після того, як повернулася додому.

Як зазначає Юлія Меньшикова, її дівчинка – дитина з обмеженими можливостями. Донька має діагноз ДЦП. Зазвичай вона навчається вдома, але коли має сили, ходить до школи. Як правило, вчителі нормально ставляться до цього. За словами мами, того дня інцидент стався уперше.  

«На уроці «Я і світ» вчителька у грубій формі перед усім класом сказала, що дитина взагалі не має бути тут, — каже Юлія Меньшикова. — Коли ми прийшли додому, дитина зі сльозами на очах запиталась у мене, чому вона не може ходити з усіма дітками у школу. Коли я прийшла сама до школи і спитала, чому педагог дозволив собі  таке висловлювання, мені пояснили що їй не платять за те, аби вона доглядала за дітьми, які перебувають на домашньому навчанні».

Аби розібратися у ситуації, Tvoemisto.tv зверталося до школи, у якій стався ймовірний інцидент. Утім, поговорити з директором закладу так і не вдалося. У приймальні постійно зазначали, що він або на уроці, або на нараді.

В управлінні ж освіти Львівської міської ради кажуть, що про цю ситуацію їм відомо.

За словами начальника управління освіти Зоряни Довганик, мама дитини звернулася до них зі скаргою. Після цього працівники управління перевірили ситуацію особисто.

Читайте також: В Україні створили онлайн-платформу, де психолог надаватиме поради батькам

«Наші працівники ходили до школи, спілкувалися з вчителькою, про яку йде мова, але вона слів мами не підтверджує, — каже Зоряна Довганик. — Педагог запевняє, що говорила зовсім іншими словами і не ображала дівчинку».

Наразі управління освіти  завершило до кінця з’ясування обставин. Але, як запевняє Зоряна Довганик, якщо виявиться, що вчителька дозволила собі некоректну поведінку щодо дитини, на педагога чекає дисциплінарна відповідальність.

«Якщо все підтвердиться, ми проведемо розмову. Будемо піднімати питання про оголошення догани», — зазначає посадовиця.

У той же час, Юлія Меньшикова не складає руки. Жінка, за її словами, вже неодноразово говорила з вчителькою і директором, але їй почали погрожувати судом. Попри це полишати справу мати не збирається. Вже готується писати скаргу до Києва.

«Просто виходить так, що дітей з особливими потребами можна ображати і це залишиться безкарним. Я би взагалі нічого не починала, якби вчителька вибачилася, але вона цього не зробила», — каже жінка.

Нагадаємо, минулого року у Львові батьки звинуватили вчительку початкової школи у приниженні їх дитини. За їх словами, педагог змусила дитину стояти у трусиках перед усім класом. 

Підготувала Ганна Беловольченко 


Читайте також:
23 Вересня, 2016 20:17
Олександр Козловський У приймальні постійно зазначали, що він або на уроці, або на нараді.Це аж два рази задзвонили до школи...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!