У Львові майже 20 гектарів Брюховицького лісу віддадуть під кладовище

3241 0
Раніше, йшлось про те, що Голосківське кладовище планують збільшити на 10 гектарів.
Фото: Романа Рака

Фото: Романа Рака

Під час сесії Львівської міської ради, цього тижня депутати погодили розробку детального плану території у районі Голосківського кладовища. Це, ймовірно, дозволить збільшити цвинтар на 19,1 га за рахунок території Брюховицького лісу. Раніше, йшлось про 10 гектарів.

Читайте також: У Львові збільшать площу двох цвинтарів та шукають гроші для крематорію

У рішенні вказано, що ДП «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр» погодився на вилучення 19,1 га Брюховицького лісництва для розширення Голосківського кладовища. Фінансувати ДПТ та розширення цвинтаря буде ЛКП «Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг».

Йдеться про територію, функціональне зонування якої це є Р-3 – рекреаційна зона озеленених територій загального користування. А також ТР-2 – зона транспортної інфраструктури (вулична мережа).

Нагадаємо, через проблеми із місцями для поховань у Львові планують розширити два кладовища за рахунок лісу та заповідної зони. Площу Сихівського та Голосківського цвинтарів планували збільшити на 26 га. У ЛМР зазначали раніше, що Голосківський цвинтар розширять на 10 га, це майже як площа парку Івана Франка у Львові, за рахунок землі держпідприємства «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр».

Цю землю місто не викуповуватиме, але це не означає, що територія для нових поховань дістанеться нам безкоштовно. Львів компенсує вартість вирубаних дерев – загалом селекційно-насіннєвий центр отримає 15 мільйонів гривень.

Читайте також: Окремий світ, або Все, що треба знати про поховання у Львові

Нагадаємо, у Львові оголосили архітектурний конкурс на виготовлення проєкту крематорію. Землю на нього депутати виділили, є 2 гектари на території Голосківського цвинтаря. Там, крематорій почали зводити ще на початку 80-х, але згодом будівництво зупинилось. Існуючі фундаменти можливо вдасться використати при будівництві колумбарію – місця, де зберігатимуть урни із прахом.  Детальніше про пороблему із похованнями у Львові читайте у матеріалі «Твоє Місто».



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!