Громадський транспорт у Львові може не поїхати попри рішення уряду

5787 0
Послаблення карантину вимагає певних умов.
Фото: Андрій Василюк

Фото: Андрій Василюк

Наразі Львів не відповідає вимогам уряду для відновлення роботи громадського транспорту, але остаточне рішення міська комісія з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалюватиме завтра. Про це у коментарі Tvoemisto.tv сказала заступниця міського голови Львова Галина Слічна.

Читайте також: На Львівщині ще двоє людей померли від коронавірусу

Нагадаємо, в уряді кажуть, що роботу громадського транспорту можна буде відновити у містах, де за останні 7 днів на 100 тисяч населення було в середньому менше 12-ти нових хворих на Covid-19.

«Якщо розглядати на 750 тисяч населення, то це 90 нових випадків. Ми ще будемо робити розрахунки, але наразі виглядає так, що ми не підпадаємо під ці критерії», – говорить Галина Слічна.

За минулі 4 дні, додає вона, Львівська область входить у четвірку лідерів за кількістю виявлених нових хворих, а більшість з хворих в області – зі Львова.

Утім, каже Галина Слічна, щоб ухвалити остаточне рішення, потрібно дочекатись оприлюднення кінцевого варіанту постанови уряду і на основі прописаних там показників робити розрахунки.

Тож комісія з питань ТЕБ і НС збереться завтра, 21 травня, і ухвалить рішення.

На запитання про те, чи можливі компроміси чи альтернативи у випадку, якщо Львів не підпадає під вимоги уряду для відновлення транспорту, Галина Слічна каже, що в міськраді «будуть думати».

Читайте також: МОЗ назвало критерії подальшого виходу з карантину. Львів під знаком питання

Також одним з критеріїв уряду є проведення понад 120-ти ПЛР та ІФА-тестувань на 100 тисяч населення на 7 днів.

«Тут щось незрозуміло, треба читати постанову. У нас значно більша кількість тестувань», – каже Галина Слічна.

Додамо, в уряді кажуть, що міжобласні перевезення поки що не відкривають, це стане можливо на початку червня, коли має покращитись епідеміологічна ситуація. Також до 15 червня не відновлять авіаперельоти, оскільки до цього часу міжнародні аеропорти не працюватимуть.

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!