У Львові на проспекті Свободи встановлять туалет. Він може коштувати 4 млн грн

8062 0
Модуль українського виробництва коштує приблизно 4 мільйони гривень. Місто планує закупити такий туалет, розтермінувавши платіж.
Фото з презентації ЛМР

Фото з презентації ЛМР

У Львові планують встановити автоматизовану модульну вбиральню. Вона стоятиме на проспекті Свободи, поблизу підземних туалетів. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 14 травня, на засіданні виконавчого комітету.

Читайте також: «Пустіть в туалет!» Як це, коли у Львові не працюють громадські вбиральні

«Об’єкт повністю автоматичний, інклюзивний. Оплату можна буде здійснювати готівкою, а також і безготівково. Поки що він буде один на проспекті Свободи. Цей пілотний проєкт дасть нам можливість напрацювати систему якісного обслуговування таких вбиралень, будемо цю мережу розвивати», – сказав у коментарі Тvoemisto.tv директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Олександр Одинець.

Модуль українського виробництва коштує приблизно 4 мільйони гривень. Олександр Одинець каже, що місто шукатиме можливість придбати такий туалет, розтермінувавши виплату. 

Заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк під час засідання додала, що модульні вбиральні будуть зручними для користувачів із дітьми, а також відповідатимуть усім параметрам за інклюзивністтю.

Вбиральню планують встановити на проспекті Свободи біля закритих підземних туалетів. Її підключать до міського колектора.

«Це – пілотний проєкт, ми ставимо модульну вбиральню, щоби в літній період користуватися. Коли ми відремонтуємо підземні вбиральні, то модуль перенесемо. Ці вбиральні зручні для маломобільних груп населення», – додала вона.

Читайте також: Після публікації Тvoemisto.tv міського голову Львова закликали відкрити вбиральні у центрі міста

Нагадаємо, що у центрі Львова не працюють туалети, більшість громадських вбиралень, які були колись у місті, сьогодні зачинені. Після публікації Тvoemisto.tv тексту про проблеми із вбиральнями у центрі Львова до міського голови звернулась депутатка районної ради Наталія Колодій і закликала мерію відкрити і облаштувати громадські вбиральні у центральній частині міста. Детальніше про проблему читайте у матеріалі.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!