На території «Кінескопу» у Львові надбудовують поверх церкви Московського патріархату. Фото

5176 0
Приміщення перебуває у приватній власності.
Фото: Оксана Кормило

Фото: Оксана Кормило

У Львові на вул. Антоновича, 100 на території колишнього заводу «Кінескоп» діє церква Пресвятої Трійці так званої УПЦ МП. Зараз над її приміщенням почали зводити ще один поверх. Про це у спільноті «Новини Львова» у Фейсбуці повідомила Оксана Кормило.

За її словами, активну розбудову розпочали протягом цього тижня. Втім, жодної вивіски ані про юрисдикцію церкви, ані з даними про будівельні роботи тут немає.

Як з’ясувало Tvoemisto.tv, парафія Святої трійці УПЦ МП офіційно зареєстрована у квартирі на вулиці Снопківській, але фактична її адреса – Антоновича, 100.

Храм московського патріархату в колишньому цеху «Кінескопу» з’явився на початку 2000-х. Перше богослужіння тут відбулось у 2004 році, а зараз при церкві є бібліотека і церковна школа.

Читайте також: Червона доріжка для батюшки. Як живе церква Московського патріархату у Львові

Як пише Високий замок, приміщення, де розташована церква і де зараз тривають будівельні роботи, свого часу придбала членкиня громади Львівської єпархії УПЦ МП та передала його під храм.

У львівській міськраді Tvoemisto.tv повідомили, що зможуть прокоментувати будівництво не раніше понеділка.

Додамо, згідно із змінами до закону про релігійні організації від грудня 2018 року, у назві релігійної організації має бути відображена її належність до організації поза межами України. Тобто церкви УПЦ МП мали би перейменувати на російські.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!