На вулиці Миколайчука у Львові зведуть житловий комплекс на місці парковки

2946 0
Торік виконком відмовив у видачі містобудівних умов та обмежень на це будівництво, на цьому засіданні презентували допрацьований проєкт.
Візуалізація з виконкому

Візуалізація з виконкому

На вулиці Миколайчука у Львові затвердили будівництво житлового комплексу. Сьогодні, 10 вересня, виконавчий комітет ЛМР погодив зведення житла на місці парковки. Водночас торік виконком відмовив у видачі містобудівних умов та обмежень на це будівництво, бо воно не передбачало громадських приміщень.

Компанія ТзОВ «Данко-Два» планує будівництво трьох секцій багатофункційних будівель з вбудованими приміщеннями громадського призначення, підземною автостоянкою, об’єктами інженерного забезпечення та житловими одиницями у верхніх поверхах на вул. Івана Миколайчука, 38. Йдеться про земельну ділянку площею 0,55 га. Будівлі матимуть висоту 7,9 і 16 поверхів. 

Читайте також: Депутати дозволили знести будинок у центрі Львова

Цю землю підприємство отримало в оренду у 2015 році, там була автостоянка. Згодом цільове призначення Львівська міська рада змінила тепер це земля під будівництво багатоквартирного житлового будинку.

Під час сьогоднішнього засідання головний архітектор міста Антон Коломєйцев повідомив, що забудовник збільшив відсоток громадської забудови. Окрім цього відповідно до містобудівної документації забудовник забудує ділянку на 33,5%.

«Забудовник зобов’язується забезпечити дошкільний навчальний заклад площею 500 кв. м, також 200 кв. м віддасть місту під амбулаторію і ще 200 кв м – під молодіжний центр», – сказав Антон Коломєйцев.

Під час засідання виступив і місцевий мешканець. Він каже, що місто не зважає на розбудову інфраструктури у цьому районі і ризикує незабаром отримати «нову Малоголосківську». Мешканець мікрорайону Олег розповів, що місто у 2019 році напрацювало план задля розбудови інфраструктури у районі, утім не втілює його.

«Підписаним меморандумом місто погодилось, що при новому будівництві воно розвиває інфраструктуру. Покращень у цьому досі не видно. Зауважу, що ми не проти будівництва. Але якщо воно відбувається, то паралельно має йти розвиток інфраструктури», – зазначив він.

Читайте також: Депутати не проголосували за збереження вілли Стеткевича на Замарстинівській

Після тривалого обговорення виконавчий комітет таки видав містобудівні умови та обмеження на нове будівництво на Миколайчука, 38.

За даними аналітичної системи YouControl,ТзОВ «Данко-Два» зареєстроване за цією ж адресою - вулиця Миколайчука, 38. Воно працює з 1999 року. Основний вид діяльності - надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Серед завновників ТзОВ вказана Блія Дорош. 

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!