У Львові освятять унікальний для України храм. Програма

18181 0
У неділю, 11 вересня, в Українському католицькому університеті освятять церкву Софії – Премудрості Божої. Храм є унікальним не тільки для Львова, але і для України.
Автор фото: Олександр Ласкін

Автор фото: Олександр Ласкін

Церква Софії поєднує в одній будівлі одразу три храми. Щоправда, знаходяться вони на різних ярусах. Наземний рівень – це церква Софії-Премудрості Божої, на нижньому – ще два: храм святого Климентія Папи Римського і церква Гробу Господнього. 

"Годі згадати, коли востаннє на українській землі посвячувалася університетська церква. То ми були без університетів, то від нас відбирали Церкву. Заборони і переслідування культури і релігії, взаємний страх, штучна і згубна ворожнеча між розумом і вірою робили неможливим таке свято, яке відбудеться 11 вересня у Львові....", – зазначає президент УКУ Владика Борис (Ґудзяк). 

При церкві діятиме також духовно-пасторальний центр. Тут передбачені місця для сповіді, розмови, зустрічей. "Хочемо, аби він став центром академічного душпастирства цілого міста", – каже керівник духовно-пасторального відділу о. Юрій Саквук. Центр розпочне роботу після освячення храму. Храм буде відкритий для спільноти Львова, а не лише для середовища Католицького університету.

У будівлі встановили ліфт та облаштували пандуси. Тому люди з особливими потребами та особи, яким важко підніматися по сходах, зможуть безперешкодно потрапити на будь-який рівень храму. 

У храмі вже освятили дзвони, які назвали на честь святого Папи Івана Павла II, Патріарха Йосифа Сліпого, Блаженнішого Мирослава Івана Любачівського – постатей, без яких неможливо уявити історію Українського католицького університету. Чин освячення новозбудованої церкви Софії – Премудрості Божої здійснить Отець та Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

Програма

10 вересня, субота

16:00 – Молебень до Божого Милосердя у соборі Св. Юра

16:30 – Молитовна хода із собору Св. Юра до храму Софії – Премудрості Божої з перенесенням Ярославської чудотворної ікони "Милосердя двері"

18:00 – Вечірня з Литією

19:30 – Концертна програма

11 вересня, неділя

8:00 – Утреня

10:00 – Архиєрейська Літургія з Чином посвячення храму Софії – Премудрості Божої, яку очолить Блаженніший Святослав у співслужінні з єпископами Синоду УГКЦ

12:30 – Святкова гостина

14:00 – Концерт духовної музики


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!