У Львові петиція про боротьбу з негодами набрала необхідні 500 голосів

1324 0
Владу міста закликають напрацювати План адаптації до наслідків кліматичної зміни та створити Кліматичний офіс.

У Львові петиція про розробку плану заходів для боротьби з негодами набрала необхідні 500 голосів. Збір підписів розпочався 7 липня, а автором петиції є еколог та виконавчий директор ГО «Плато» Микола Рябика. Львів’яни закликають міську владу перейти до конкретних кроків, щоб адаптувати місто до кліматичних змін.

Як йдеться у петиції, через зміни клімату негоди збільшуються, водночас інфраструктура Львова не пристосована до погодних викликів, а питання залишається непріоритетним.

Читайте також: «Гарячих» періодів у Львові буде більше. Що не так із реакцією міста на наслідки кліматичних змін

Автор петиції закликає міську раду перейти до розробки та впровадження конкретних кроків, що вже найближчим часом безпосередньо впливатимуть на комфорт і безпеку львів’ян, а саме:

  • провести дослідження вразливості Львівської МТГ до наслідків кліматичної зміни;
  • розробити та затвердити План адаптації до наслідків кліматичної зміни зі встановленням конкретних цілей адаптації;
  • створити відповідальну за кліматичну політику інституцію, наприклад, Кліматичний офіс.

Читайте також: Обірвані дроти та повалені дерева. Що наробила чергова негода у Львові 

«Запропонований порядок дій – загальноприйнята світова практика реагування на проблему. Це нова нормальність, з якою рахуються не тільки передові міста на зразок Берліну, Відня, Барселони, але й майже кожна громада сусідньої нам Польщі», – каже автор Микола Рябика.

Нагадаємо, 24 червня у Львові була сильна спека. Метеорологи фіксували підняття температури до рекордної температури – 33-34 градусів тепла. Після спеки по обіді, 25 червня, в місті пройшла гроза, яка повалила багато дерев. Ще один буревій пройшов Львовом 30 червня. Він повалив у Львові 118 дерев, підтопив 29 підвалів і 10 під’їздів, пошкодив 24 дахи, а також спричинив 53 аварії на мережах вуличного освітлення. Детальніше про наслідки негоди читайте у матеріалі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!