У Львові під приводом реконструкції зруйнували історичну віллу

9143 7
Віллу знесла фірма, пов'язану з бізнесменом і депутатом Григорієм Козловським.
візуалізація надана ЛМР

візуалізація надана ЛМР

У Львові в Стрийському парку на вулиці Уласа Самчука, 16 під приводом реконструкції фірма-власник зруйнувала історичну пам’ятку. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

«Вандали зруйнували історичну будівлю на вул. Уласа Самчука, 16. Замість реконструкції, власники будівлі знесли частину історичної пам’ятки», – ідеться в повідомленні.

Читайте також: Зберегти не можна штрафувати. Як Львів охороняє історичне середовище

У ЛМР зазначають, що торік виконавчий комітет затвердив ТОВ «Львів-Енергія» містобудівні обмеження лише для реконструкції будівлі в межах пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Стрийський парк».

Зараз, за даними ЛМР, будівлю обстежує інспекція держархбудконтролю у Львові, а керівництво Стрийського парку притягнуть до відповідальності за недогляд.

Раніше керівник юридичного відділу інспекції ДАБК у Львові Святослав Кіндратів, коментуючи Tvoemisto.tv подібні випадки руйнування будинків під приводом реконструкції, зазначив, що законодавством України не передбачено чітко, скільки саме повинно залишитись від первинної будівлі для початку реконструкції – це можуть бути і чотири стіни, і лише фундамент.

Зазначимо, що, за даними сайту Youcontrol, власниками ТОВ «Львів-Енергія» є Юрій Ломага – юрист бізнесмена-забудовника та депутата ЛМР Григорія Козловського, та Володимир Фелишин, віце-президент СК «Енергія».

Нагадаємо, у віллі мали облаштувати ресторан, а проект реконструкції мав отримати дозвіл від інспекції ДАБК.


Читайте також:
7 Травня, 2019 00:10
Olichka Керівництво парку за недогляд притягнуть до кримінальної відповідальності. Це ключове, щоб мало бути в цій статті. А продажний сайт Садового виконує мерське замовлення... Як завжди, чекають на хабар, брешучи через своїх ручних журналістів...
6 Травня, 2019 23:55
Андрій Іванович Пономаренко Читаєш такі заголовки і бачиш, що мабуть таки комусь десь якісь хабарі й не донесли. А журналістам навпаки, доплатили про згадку чи то козловського чи то кого іншого, лиш би свого Садового не чіпати. Якусь стару занедбану частину хтось реставрує не в догоду Садовому, той одразу натравлює своїх журналістів.
6 Травня, 2019 23:30
Віталій А от мені наприклад, цікаво. От знесли давно закинуту будову, яке місто ніяк не використовувало. І тут раптом, цікаво, чого сайт Садового перейнявся долею розвалюхи?
6 Травня, 2019 22:10
Марія Стидоба козлам, все їм мало. І тим, і тим. Управу на них всіх порібно знайти, а то бабла понаграбали, а совість засунули в одне місце. Скоро весь Львів(особливо історичні пам'ятки будуть "козлячі".
6 Травня, 2019 21:52
Віра
Хай місто існуючі музеї доведе до ладу, бо біда.
Садовий певно взяв хабар за дозвіл, а тепер тисне, щоб ще доплатили.
6 Травня, 2019 21:26
Олена Мабуть, Садовому і Москаленкові хабаря не дали.
Замість того, аби думати, як зробити парк привабливим думають лиш про свою кишеню!
6 Травня, 2019 18:21
L. Отже, шановна редакціє "Т.М.", не хочете викласти фото рандомних ноунеймів на фоні вілли і підписати "Львів вже ніколи не буде...", подібно до допису про Нотр-Дам де Парі? Напевно, шо ні, бо це ж якась-там вілла у якомусь-там Львові.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!