У Львові після двох місяців карантину запрацювала Домівка врятованих тварин

3723 0
Відвідувачів просять приносити підопічним гостинці: м’ясо, корм, фрукти та овочі.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

Сьогодні, 20 лютого, Домівку врятованих тварин нарешті відкриють для відвідувачів, та прийому тварин, повідомляє зоолог Орест Залипський.

Читайте також: Чому «Домівка врятованих тварин» у Львові опинилася на межі виживання

За період карантину, який запровадили на 60 діб через сказ у лиса, ні в кого з мешканців домівки сказу не виявлено. Усі тварини, працівники та волонтери пройшли позапланову вакцинацію.

Для тих, хто захоче відвідати тваринок може принести підопічним Домівки: курятини (будьякої), риби (дрібної), корм для гризунів, корм для котів і собак (4 лапи), овочі, фрукти (банани, ківі, яблука, хурму, виноград), горіхи (грецькі, арахіс), фарш, сухофрукти, зерно (насіння соняшника, кукурудзу, овес).

Читайте також: Як у Львові працює центр «всиновлення» тварин

За словами директорки парку «Знесіння» Уляни Тарас, зараз у Домівці перебуває близько 280 тварин.

Довідково

Домівка врятованих тварин знаходиться на вул. Олекси Довбуша, 24 і є повноцінним Центром утримання та реабілітації диких тварин. Графік роботи Домівки: щодня з 10.00 до 17.00 год. 

Розширення території центру відбувається за рахунок важкодоступного пагорбу (гора Стефана), де тварини, що готуються до випуску в природу або такі, які постраждали від людей, можуть перебувати на відстані від відвідувачів і проходити реабілітацію.

Територія, де є вольєри, зараз залишається винятково експозиційною. Тут перебувають тварини, які не можуть бути повернуті в природу, але можуть добре витримувати контакт з відвідувачами.

Тварини потрапляють до центру від мешканців Львова, в результаті порятунку від важких обставин – травми чи жорстокого поводження.

В центрі є штатний ветеринар-реабілітолог, що здійснює первинну медичну допомогу та реабілітацію.

Нагадаємо, у лиса, якого у грудні привезли з Тернополя у Домівку врятованих тварин, помістили в ізолятор, а вже наступного дня він помер. Тварину відразу завезли у Львівську обласну державну ветеринарну клініку на розтин, де й виявили сказ. Відтак, Домівку були змушені закрити на карантин.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!