У Львові планують придбати 600 автобусів для громадських перевезень

2494 0
Про те, як створити для перевізників у Львові конкурентні умови та покращити якість перевезень Tvoemisto.tv розповів начальник управління житлового господарства Львівської міської ради Юрій Голець.
Фото Олександра Шутюка

Фото Олександра Шутюка

«Для приватних перевізників у департаменті планують створити дуже конкурентні умови. Щоб місто функціонувало, потрібно приблизно 600 автобусів. Наразі їздитимуть і маршрутки, але ми розуміємо, що буде розвиватися мережа електротранспорту, зокрема тролейбусів та трамваїв. І це змінить транспортну ситуацію, але зараз про це говорити зарано.

Головна ідея: весь транспорт має бути у комунальній власності, щоб жоден перевізники ніколи нікого не поставив на коліна і не сказав: «Я буду їздити за п’ять гривень, а за чотири не хочу». Очевидно, такі плани доведеться реалізовувати поступово, адже у 2016 році планують закупити всього сто автобусів від «Електрону», – каже Юрій Голець.

Читайте також: Місія здійсненна: коли Львів позбудеться маршруток

Нагадаємо, у наступному році Львів закупить ще 7 нових трамваїв «Електрон». Орієнтовно львів'яни матимуть змогу проїхатись ними вже у жовтні 2016. Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник начальника управління транспорту і зв'язку Львівської міської ради Сергій Журбенко.

Розмовляла Оксана Гірна


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!