У Львові планують збудувати багатоповерхівку впритул до історичного будинку на вулиці Лемика

3469 0
На вулиці Лемика,26 планують звести п'ятиповерховий будинок.

У Львові, в історичному районі Софіївка, планують збудувати багатоповерхівку. Будинок планують звести на вулиці Лемика, 26, він примикатиме до історичної будівлі.

Нині відбуваються громадські обговорення детального плану території у районі вул. Лемика у Галицькому районі Львова. Територія розташована в давньому районі Софіївка, неподалік від Стрийського парку та парку Залізна Вода. Там переважає присадибна забудова, а поруч є три пам’ятки архітектури, зокрема вілла №24, №32 та №34. Будівництво планують на вулиці Лемика, 26.

dilo.net.ua

На ділянці розміром 0,0415 га планують звести багатоповерхівку – п’ятиповерховий житловий будинок. Будівлю планують різної поверховості від двох до п’яти поверхів, разом з терасами. Вона примикатиме до глухого торця історичного будинку на вул. Лемика, 28.

Утім мешканці вулиці проти цієї забудови, вони планували там облаштувати дитячий майданчик.

До 29 серпня мешканці можуть подавати свої пропозиції до проєкту детального плану, скеровувати їх треба до управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування Львівської міської ради через Центри надання адміністративних послуг або на електронну скриньку: [email protected]. Ознайомитись з детальним планом можна за посиланням.   

Замовником детального плану є управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування Львівської міської ради, розробив його «Містопроект».

Ділянку, на якій планують будинок, у 2010 році місто подарувало колишньому голові Апеляційного суду Львівщини Валентину Государському. Зараз, за інформацією із кадастрової карти, ця земля з вересня 2020 року належить  Олександру Малашію та Юлії Бур. Право користування земельною ділянкою для забудови з січня 2019 року має ТзОВ «ТАОР ДЕВЕЛОПМЕНТ».

За даними аналітичної системи Уou Сontrol, засновником ТзОВ «ТАОР ДЕВЕЛОПМЕНТ» та гендиректором є Остап Кімакович. Він пов’язаний із ще кількома компаніями, зокрема із ТОВ «Інвестиційно-будівельна компанія «Екополіс». Ця компанія – у переліку незакконих забудов міста через будівництво ТзОВ «Голуба Лагуна» багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення на вул.Судовій у Львові.

photo-lviv.in.ua

На вулиці Лемика, 34, це навпроти запланованого нового будівництва, розташована вілла Долинського. Будівля у стилі історизму, яку архітектор збудував для себе у 1899 році. Нині – це багатоквартирний житловий будинок, він внесений до реєстру пам'яток архітектури. 

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!