ПЛР-аналізи почала робити лабораторія львівської лікарні швидкої допомоги

2129 0
Вона обслуговуватиме три медзаклади.
Фото: Христина Процак/Фейсбук

Фото: Христина Процак/Фейсбук

У Львові від сьогодні, 20 липня, почала робити ПЛР-аналізи лабораторія львівської лікарні швидкої допомоги. Як раніше повідомляв у коментарі Tvoemisto.tv гендиректор лікарні Олег Самчук, минулого тижня у лабораторії провели тестові дослідження, а сьогодні беруть біоматеріали з медзакладів.

У майбутньому тут планують проводити до 700 досліджень на добу. Поки що вірусологічна лабораторія лікарні тимчасово працює на території Держпродспоживслужби, що на вул. Промисловій, 7.

«У лікарні триває ремонт, тому вірусологічна лабораторія наразі працює на території Держпродспоживслужби. Це наша лабораторія, наші працівники та обладнання. Через 2-3 місяці, коли ми завершимо ремонт, лабораторія переїде на територію лікарні», – каже Олег Самчук.

Читайте також: Як зміниться Львівська лікарня швидкої допомоги. Олег Самчук про ребрендинг

Міський голова Андрій Садовий казав, що лабораторія дасть змогу запустити швидшу діагностику для всіх, хто лікується у 8-й і 1-й лікарнях та лікарні швидкої допомоги, і, відповідно, швидше ставити діагноз.

Нещодавно лікарня купила за 1,2 млн гривень купила систему для ПЛР-досліджень.

Нагадаємо, що Львівська лікарня швидкої медичної допомоги провела два тендери на загальну початкову вартість майже 70 млн гривень. В одному ішлося про заміну вікон і дверей, а в іншому про ремонти в операційних блоках.

Так, за 10 мільйонів гривень у лікарні замінять 802 віконних блоки та 36 зовнішніх протипожежних дверей. На ремонт в о операційному блоці лікарні планували витратити понад 54,5 млн грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!