Біля цирку у Львові зведуть багатоповерхівку

5555 0
На території колишнього заводу автозапчастин на вулиці Городоцькій, 64 зведуть багатоквартирний будинок із підземним паркінгом та торговими приміщеннями внизу.

У Львові погодили будівництво житлового комплексу в історичному ареалі міста, на вулиці Городоцькій, 64. Містобудівні умови та обмеження затвердили сьогодні, 4 червня, на засіданні виконавчого комітету.

На території колишнього заводу автозапчастин на вулиці Городоцькій, 64 зведуть багатоквартирний будинок із підземним паркінгом та торговими приміщеннями внизу. Йдеться також про знесення наявних будівель та споруд. Містобудівні умови та обмеження отримала компанія ТзОВ «Княжий Холл».

Читайте також: У Львові на вулиці Очеретяній зведуть багатоповерхівку та відремонтують дорогу 

«Йде мова про комплекс, який в радянський час був промисловим підприємством. Пропонуємо відновити вулицю Голубовича, бо вона була перервана – замість промислового підприємства збудувати житло. Передня частина – офісна забудова – це 5 тисяч метрів квадратних. З вулиці Голубовича передбачено житло. Секції зводитимуть у висотності, що відповідає історичному середовищу», – зазначив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Він також додав, що планують створити пішохідну алею між офісними та житловими будівлями. Будівлі матимуть 5-6 поверхів. Містобудівними нормами та обмеженнями встановлено гранично допустиму висотність – 28,50 метрів, для шестиповерхових частин будівель та 23,55 метрів для п’ятиповерхових частин будівель.

Видачу містобудівних умов та обмежень на це будівництво виконком розглядав і минулого тижня, утім прийняття рішення перенесли через зауваження мешканців. Вони стосувались трансформаторної підстанції, забудовник планував її звести впритул до житлових будівель. Втім, Антон Коломєйцев зазначив, що забудовник переніс підстанцію.

Начальниця юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич каже, що по цьому будівництву тривають суди, одна справа відкрита. Земельну ділянку, розміром 0,9014 га забудують на 47%.

Читайте також: Що виконком дозволив побудувати незабаром у Львові і кому саме

Згідно з даними системи Youcontrol, засновницею ТзОВ «Княжий Холл» є Марія Мацелюх, Олег Горак уповноважена особа. Марії Мацелюх також належить ТДВ «Львівавтозапчастина». 

Нагадаємо, у 2016 році у Львові провели Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на найкращу проектну пропозицію житлового комплексу з будівлею-«вставкою» на Городоцькій, 64. Утім, однозначного переможця тоді не обрали.

У серпні 2019 року виконком ЛМР видав ТзОВ «Княжий Холл» містобудівні умови та обмеження на будівництво на вулиці Городоцькій, 64 одного житлового будинку з підземним паркінгом. Забудовник уклав меморандум із мешканцями вулиці Одеської, за яким новобудови не мають закривати світло до вже наяявних будинків. 

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!