У Львові почали реставрувати фасад кам’яниці на площі Ринок. Фото

1670 0
Кам'яниця є пам’яткою архітектури національного значення.
Фото: Центр міської історії

Фото: Центр міської історії

Сьогодні, 11 червня, у Львові розпочалися роботи з реставрації головного фасаду кам’яниці на пл. Ринок, 7. Загальна вартість робіт становить 1 млн 33 тисячі гривень. Роботи виконує підрядна організація ТОВ «Спецреставрація». Про це повідомили в управлінні охорони історичного середовища ЛМР.

Читайте також: У Львові оголосили тендер на першу частину Зеленої лінії у парку Івана Павла ІІ

Будинок на площі Ринок, 7 XVI століття сучасного вигляду набув лише у XIX столітті, коли поширилася мода на перебудову старих кам’яниць.

На тинькованому лаконічному фасаді збереглася скульптура Богоматері Діви Марії, що розташована у ніші.

Кам’яниця часто змінювала власників. Так свого часу вона належала родинам Лоренцовичів, Жевуських, у 1860-х рр. Анні Білінській, а у 1870-х рр. Анні Домбчевській.

Це колишня Кравзівська, а згодом Шембеківська кам'яниця

Читайте також: У Львові планують встановити пам’ятник Євгену Коновальцю 

Тепер приміщення першого поверху пам’ятки використовують регіональний відділ товариства «Просвіта» та Львівський історичний музей. Кам'яниця є пам’яткою архітектури національного значення.

Фото управління охорони історичного середовища ЛМР та Центру міської історії

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!