У Львові погодили документацію для відновлення Пелчинського ставу

8416 0
Також буде реконструйовано приміщення старого трамвайного депо на Вітовського.

На території між вулицями Сахарова, Вітовського та Болгарською планують облаштувати громадський простір, реорганізувати рух та відновити Пелчинський став. Відповідний детальний план території затвердили сьогодні, 6 липня, на засіданні виконавчого комітет ЛМР.

Згідно з проектом, на перехресті вулиць Сахарова та Вітовського, на території старого трамвайного депо, пропонують створити новий громадський простір для різних груп населення. Інженерні будівлі ЛКП «Львівелектротранс» планують зберегти та відновити, таким чином створивши нові робочі місця для працівників ЛКП.

Крім реконструкції наявних будівель трамвайного депо, поруч у проекті передбачено будівництво нового офісного центру та розміщення дитячого дошкільного закладу.

Читайте також: То хто на головній? Як проїхати перехрестя Сахарова-Вітовського. Відео

У проекті пропонують змінити організацію руху транспорту, відповідно до пропозицій ЛКП «Львіватодор». Відтак для громадського транспорту створять об'єднану смугу руху, а трамвайну колію продовжать вздовж вулиці Коперника.

Читайте також: Швидкість, вібрація, вода. Що не так із вулицею Вітовського і як це пропонують змінити

У межах входу в Парк культури облаштують штучну водойму на місці колишнього Пелчинського ставу. Про плани відновлення водойми у центрі міста торік у коментарі Tvoemisto.tv розповідав головний архітектор Львова Юліан Чаплінський. За його словами, у відновленому ставку плаватимуть на човнах і байдарках, купатимуться, а взимку його можна буде використовувати як місце для зимового рибальства або ковзанку. Раніше повідомлялось, що у межах детального плану території пропонують збудувати садибні котеджі, однак під час засідання виконкому головний архітектор повідомив, що нового будівництва та цій території не буде.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!