У Львові покажуть короткометражки Made in Ukraine. Перелік фільмів

3211 0
Львівський міжнародний фестиваль короткометражного кіно Wiz-Art покаже у Львові українські короткометражки в межах національного конкурсу Made in Ukraine. Цього року краще кіно визначатимуть з 11 фільмів-претендентів. Серед них — комедія «Абонент» від сестер-режисерок Марини та Оксани Артеменко, історія про самотність «Бабушка» Аліни Горлової, драма «24 години з життя жінки» Олександра Фещенка, філософський фільм «Сортувальник» Олександра Шкрабака та драма «Так закінчилось літо» Марини Рощиної.
Кадр зі стрічки "Так закінчилось літо"

Кадр зі стрічки "Так закінчилось літо"

Про це tvoemisto.tv повідомили у Wiz-Art. До конкурсу також потрапили чотири анімаційні роботи – «Вигадка» Катерини Чепик, знята за допомогою технології піксіляція, пластилінова анімація «Дідочок задумав женитись» Юрія Борисенка, етюд на піску «Гості дому мого» Олега Федченка та фільм-учасник міжнародних фестивалів «Жуйка» Ольги Макарчук про пригоди жувальної гумки.

Також у конкурсі представлені експериментальні фільми «Об’єкти у дзеркалі ближче, ніж вони здаються» Марини Дикухи та «Холодна війна» Юлії Проскуріної.

Визначати найкращу українську короткометражку буде фестивальне журі в складі української режисерки Катерини Горностай, норвезької режисерки Ґюнхільд Енґер та директора польського фестивалю короткометражного кіно Short Waves Festival Шимон Стемплевскі.

Перелік фільми-учасники національного конкурсу:

«Абонент» (реж. Марина та Оксана Артеменко, Україна, 2013). «Коли всі оператори зайняті, абоненту доводиться брати справу в свої руки…»

«Бабушка» (Аліна Горлова, Україна, 2014). «Це коротка символічна історія про літню жінку та її самотність, що переросла в божевілля».

«Вигадка» (Катерина Чепик, Україна, 2013). «Дівчинка, граючись у своїй кімнаті, так захоплюється, що непомітно потрапляє у паперовий та пластеліновий світ».

«Гості дому мого» (Олег Федченко, Україна, 2013). «Це можна назвати невеликим метафізичним етюдом. Є предмет, навколо якого все розгортається, є дійові особи, колізія з конфліктами, от тільки відсутні чіткі обриси подій прозорого існування. Існує лише одна площина, серед якої та через яку все відбувається. Пісок».

«24 години з життя жінки» (Олександр Фещенко, Україна, 2013). «Історія про жінку, яка зрадила».

«Дідочок задумав женитись» (Юрій Борисенко, Україна, 2013). «Жив собі дід, і не було в нього жінки. Сумував дід, що ніхто його не приголубить, і вирішив женитися. Старої не хотів, а намагався звабити молоду»

«Жуйка» (Ольга Макарчук, Україна, 2013). «Жуйка постійно відчуває себе знехтуваною та змушена  пристосовуватися до інших, хоча понад усе прагне лише одного — летіти небом безтурботною бульбашкою та впиватися почуттям свободи. Фільм — один день із життя звичайної жуйки. Чи, може, один день із вашого життя?»

«Об’єкти у дзеркалі ближче, ніж вони здаються» (Марина Дикуха, Україна, 2013). «Об’єкти у дзеркалі ближче, ніж вони здаються, вони глибокі й живі. Про що це там? Про що це тут? Зараз? Повернімося у світ однієї змістовної реальності. Реальності почуттів, станів та емоцій».

«Сортувальник» (Олександр Шкрабак, Україна, 2013). «Невеличка фантазія про інші світи та виміри, про інших людей, які, як і ми з вами, роблять помилки, відлуння яких може бути дуже довгим»

«Так закінчилось літо» (Марина Рощин, Україна, 2013). «У кожного хлопця є день, коли йому здається, що він вже став чоловіком. Що може пробудити дорослого в юнакові? Андрій – молодий хлопець, який живе з матір’ю в провінційному містечку. Після поїздки до батька, з яким він рідко бачиться, Андрій відчуває, що прийшов час бути господарем своєї долі».

«Холодна війна» (Юлія Проскуріна, Україна, 2014). «Дитячі спогади, змішані з залишками рядянської антиамериканської пропаганди».

Українську програму Wiz-Art 2014 покажуть 27 липня о 19:00 у Львівському палаці мистецтв (вул. Коперника, 17) та паралельно в кінотеатрі «Сокіл» (вул. Володимира Великого, 14а      ). Детальна програма фестивалю – на сайті http://wiz-art.ua/festival/programa/.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!