Що відбувається на заводі ЛОРТА у Львові і чому людей не впускають на роботу

3694 0
На заводі понад 500 працівників, вони вимагають відновити роботу підприємства, адже завод зараз має державне замовлення на 300 млн грн.
Фото: Таня Турчина

Фото: Таня Турчина

Сьогодні, 18 січня, працівників Львівського заводу радіотехнічної апаратури «ЛОРТА», на їх робочі місця знову не впустили. Завод працює у «тимчасовому режимі». Працівники вимагають відновити роботу підприємства, виплатити їм заробітну плату за грудень. Про це Тvoemisto.tv розповіла голова профспілкового комітету заводу ДП «ЛОРТА» Галина Тарнавська.

Читайте також: Львівський завод ЛОРТА місяць простоював. У чому причина

Два тижні тому працівників також не пропускали на територію заводу, розповідає Галина Тарнавська. Тоді люди вимагали виплатити заборгованість із зарплати за 4 місяці.

«Останній раз вони отримували зарплату за серпень. Після розголосу заборгованість погасили у повному обсязі. Тоді люди дізналися про тимчасовий режим роботи», – каже Галина Тарнавська.

Вона пояснює, що за грудень 2020 року усі працівники отримали 2/3 частини зарплати, фактично за 4 робочі дні.

«Це близько 600-700 грн. Як прожити місяць за такі кошти, як заплатити комунальні платежі», – каже вона.

На заводі понад 500 працівників, усі вони тривожаться, що можуть залишитись без роботи, і не розуміють, у чому ж власне справа, адже завод зараз має державне замовлення на 300 млн грн.

Заступник директора обласного департаменту економічної політики Орест Гринів у коментарі Тvoemisto.tv пояснює, що через те, що ще немає проплати авансу за державним оборонним замовленням, людей відправили в оплачувану відпустку.

«Люди не ходять на роботу, але зарплату їм виплатять. У четвер керівництво підприємства має зустрітися з профільною профспілкою і прийняти рішення, коли і з якого числа люди мають повноцінно вийти на роботу», – пояснив він.

Стосовно зарплати у 600-700 гривень, яку працівники отримали за грудень, Орест Гринів каже, що це лише часткова виплата. Він певен, що працівникам виплатять решту.

Читайте також: У Львові розроблять проєкт реконструкції палацу культури заводу «ЛОРТА»

Нагадаємо, Львівський державний завод «Львівське об’єднання радіотехнічної апаратури» (ЛОРТА) майже місяць працював в обмеженому режимі через відсутність фінансування оборонного замовлення. На підприємстві були заблоковані рахунки. Через борги відключили електроенергію. Заборгованість перед підприємством становить 11 млн грн.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!