У Львові за чотири мільйони продали приміщення у пам'ятці архітектури на площі Ринок

2451 0
Чотириповерховий будинок на площі Ринок, 35 є пам'яткою архітектури національного значення. Він відомий як кам’яниця Майдашевичівська.
ФОТО: MAYNO.LVIV.UA

ФОТО: MAYNO.LVIV.UA

Львівська міська рада продала на аукціоні приміщення першого поверху у кам’яниці, що на площі Ринок, 35. Нежитлові приміщення площею 25 кв. м, продали за чотири мільйони гривень. Стартував аукціон з ціною трохи більшою, ніж мільйон гривень.

Йдеться про приміщення першого поверху у кам’яниці на площі Ринок, 35. Його площа 25 метрів квадратних. Воно – вільне і не перебуває в оренді. Будівля є пам’яткою архітектури національного значення. Приміщення на аукціон виставили у червні з початковою ціною у 1 млн 328 тис. гривень. Торги відбулись сьогодні, 19 липня, на сайті публічних продажів Prozorro. Sale.

Участь в аукціоні взяли лише двоє покупців. Утім вартість приміщення під час торгів зросла майже в чотири рази. Найвищу ціну запропонувало ТзОВ «Іммобільяре Фамільяре» – 4 млн 180 тис. грн. Інший учасник аукціону – Бекиш Володимир Ярославович запропонував за це приміщення удвічі менше – 2 млн 114 тис грн. Цікаво, що Бекиш Володимир Ярославович є також одним із засновників ТзОВ «Іммобільяре Фамільяре». 

Тож тепер управління комунальної власності Львівської міської ради має укласти договір купівлі-продажу із ТзОВ «Іммобільяре Фамільяре».

Чотириповерховий будинок на пл. Ринок, 35 пам'яткою архітектури національного значення. Відомий як кам’яниця Майдашевичівська. У 1785 році її перебудували, а згодом, у 1885-1887 роках архітектор Іґнатій Віняж провів ще одну перебудову.

Кам’яниця має тривіконний класицистичний фасад. Сьогодні приміщеннями 2-го поверху користується Товариство культури львівських угорців.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ «Іммобільяре Фамільяре» зареєстроване у Львові на пл. Ринок, 35 три роки тому. Основний вид діяльності – здача в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Власниками компанії є львів’яни Володимир Бекиш та Галина Висоцька.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!