На площі Ринок продають приміщення у кам’яницях за 95 млн гривень

2832 0
Упродовж 2019 року від приватизації комунального майна до міського бюджету надійшло 158 млн грн.

У Львові виставили на продаж нежитлові приміщення на площі Ринок, 19, 20, 21, загальна площа яких становить 945,1 кв. м. Про це під час пресконференції повідомила керівниця управління комунальної власності ЛМР Інна Свистун.

Читайте також: Міська рада Львова продає приміщення на Дорошенка за понад 52 мільйони гривень

«Цей лот один із найдорожчих, який ми виставляли. Стартову ціну на об’єкт уже можна переглянути в системі електронних закупівель Prozorro. Sale. Вона становить 95 млн грн. Гарантійний внесок, який сплачує стартово кожен учасник аукціону, становить10% від вартості, тобто 9,5 млн грн. А також реєстраційний внесок у розмірі 840 грн», – каже вона.

За словами Інни Свистун, раніше у цих приміщеннях була розміщена арт-ресторація «Під Левом». Попередній орендар ТзОВ «Краківський ринок» порушував умови договорів та мав заборгованість оренди, після чого управління комунальної власності розірвало угоду оренди через суд.

Усі три будинки, в яких продають приміщення, є пам’ятками архітектури національного значення. В управлінні комунальної власності ЛМР кажуть, що мають усі необхідні погодження Міністерства культури України. Провести аукціон планують 26 липня.   

Читайте також: Цієї осені планують розпочати будівництво ІТ-парку

Додамо, що упродовж 2019 року від приватизації комунального майна до міського бюджету надійшло 158 млн грн, а до державного – 31,6 млн грн. 

Ольга Коваль



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!