У Львові досліджують колишній Крайовий Суд Галичини, який планують реставрувати

1849 0
З 60-х років це приміщення було секретним архівом, а пізніше почало служити авдиторією.
Фото: Кафедра архітектури та реставрації НУ ЛП

Фото: Кафедра архітектури та реставрації НУ ЛП

У Львові в Національному університеті «Львівська політехніка» задля того, щоб отримати кошти на реставрацію, вирішили продовжити дослідження Зали Суду колишнього Крайового Суду Галичини у навчальному корпусі №19, на вул.Князя Романа, 1. Про це повідомили в Інституті врхітектури. 

«Прийнято рішення продовжити дослідження Залу Суду у навчальному корпусі №19 на вул. Князя Романа, 1. Проект рестарвації цієї пам'ятки потрапив у рейтинговий список відбору національної програми «Велика реставрація», – пишуть в Інституті. 

Фахівці Львівської політехніки власними силами проведуть дослідження і виконають науково-проєктну документацію на реставрацію цієї пам’ятки.  

Читайте також: Костел Бенедиктинок і Вежа Конякта очікують на фінансування держави. Відео

Нагадаємо, що цього року Львівщина для програми «Велике будівництво» у напрямі «Велика реставрація» підготувала та надіслала документи на відновлення 39-ти об’єктів історико-культурної спадщини. 

Серед об’єктів є й навчальний корпус Національного університету «Львівська політехніка» (пам’ятка архітектури та історії місцевого значення – будинок Крайового суду, 1891-1895 рр., Охоронний № 4575-Лв) на вул. Князя Романа, 1-3 у Львові 

Софія Шавранська

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!