У Львові проведуть конкурс молодих вокалістів імені Василя Сліпака

1736 0
Організовує захід Львівська національна філармонія.
Фото: Духовна велич Львова

Фото: Духовна велич Львова

Львівська національна філармонія ініціювала проведення у Львові конкурсу молодих вокалістів імені Василя Сліпака. Прослуховування триватимуть з 15 грудня, а 20 грудня визначать переможців та проведуть гала-концерт. Про це Tvoemisto.tv повідомили у філармонії.

Читайте також: Сквер на Дорошенка назвуть на честь Василя Сліпака

Конкурсні прослуховування пройдуть у філармонії та в музичній школі-інтернаті імені Соломії Крушельницької. У ІІІ турі буде залучено Академічний симфонічний оркестр Філармонії.

Журі конкурсу очолить солістка Польської Королівської опери, професорка Університету музики імені Фредеріка Шопена Ольга Пасічник (Польща). Членами журі будуть переможець конкурсів Вінченцо Белліні та Армель Опера Поль Ґоґлєр (Франція); народний артист України, соліст Львівської Національної Опери, доцент кафедри сольного співу Львівської національної музичної академії імені Миколи Лисенка Олег Лихач; директор та художній керівник Лауреата національної премії імені Тараса Шевченка Львівської державної академічної чоловічої хорової капели «Дударик», заслужений діяч мистецтв України Дмитро Кацал; оперний режисер, артистичний менеджер Аксель Кресін (Німеччина) та заслужена артистка України, солістка Львівської Національної Опери Тетяна Вахновська.

Виконавчим директором конкурсу став заслужений артист України Олег Созанський.

Участь у конкурсі візьмуть 60 співаків та співачок (академічний спів) з України, Австрії, Польщі та Китаю віком від 16 до 30 років.

Читайте також: Львів'ян запрошують на благодійний концерт на підтримку онкохворого музиканта

Львів’ян запрошують на концерт-відкриття, що відбудеться 15 грудня о 14:00 у Львівській філармонії, та на гала-концерт, що закриє конкурс 20 грудня о 18:00 на сцені філармонії.

Василь Сліпак – український оперний співак, соліст Паризької національної опери, учасник бойових дій на Сході України, Герой України, кавалер ордена «За мужність» І ступеня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!