У Львові ресторатори протестували проти «карантину вихідного дня». Фото, відео

1745 0
На площі перед ЛОДА сьогодні зібрались кілька сотень людей.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

У Львові під будівлею облдержадміністрації, що на вул. Винниченка, 18, сьогодні вранці протестували кілька сотень працівників ресторанної галузі. Вони вимагають скасувати обмеження на роботу ресторанів та «карантину вихідного дня», який мав би вступити в дію уже цього тижня. Про це повідомляє кореспондент Тvoemisto.tv.

«Ми цього робити не будемо. Підприємці зараз не в тому стані. Ми пережили один локдаун, маємо певні сумніви у його необхідності. Звичайно, якщо ми будемо певні, що це несе загрозу працівникам чи відвідувачам, то ми закриємось. Але проблема у медицині, а не в ресторанах. Ми не контролюємо носіння масок у громадських місцях, не контролюємо дотримання дистанції, у нас працюють гіпермаркети. Все, що ми організували у нашому просторі точно безпечніше. Карантин вихідного дня – це просте рішення для влади, аби не напрацьовувати складніші проєкти», – каже співвласник Холдингу емоцій «! FEST» Юрко Назарук.

Представник пабу Bierlin Lemberg Олександр каже, що у них залишились лише субота і неділя, щоби бодай на зарплату заробити. «Якщо вони хочуть закривати нас на вихідні, то нехай запропонують нам якусь іншу роботу. Під час карантину наші заробітки впали. Якщо нас позбавлять ще й цих робочих днів, то з чого жити? Ми зараз заробляємо лише на зарплату», – каже підприємець.

На мітингу також виступив міський голова Львова Андрій Садовий. Він запевнив протестувальників, що без рішення міської комісії з надзвичайних ситуацій не впроваджуватимуть нових обмежень в роботі ресторанного бізнесу.

Читайте також: Підприємці перекрили об'їзну Львова та інші траси, аби влада не знищувала мікробізнес. Фото, відео

Ресторатори вимагають скасування на час дії карантинних обмежень місцевих (єдиний податок, акцизний збір) та державних (ЄСВ та ПДФО) податків та зборів, і компенсувати втрати кожному бізнесу та працівнику, який втратив дохід за період карантину.

Додамо, що прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив , що уряд готовий підтримати підприємців під час посиленого карантину вихідного дня. Зокрема, йдеться про компенсацію частини зарплат робітників у зв’язку з простоєм виробництва, виплати на дітей для родин підприємців, що діяли навесні цього року, механізм реалізації форс-мажорних обставин через карантин вихідного дня.

 

Нагадаємо, міністр охорони здоров’я України Степанов заявив, що карантин вихідного дня в Україні може почати діяти 14-15 листопада. Він пояснив, що працюватимуть лише продуктові магазини, аптеки та транспорт. МОЗ також вирішило пропонувати повністю заборонити масові заходи, закрити спорт-комплекси й басейни, у ТРЦ дозволити працювати виключно магазинам, закривати порушників карантину. При цьому, під час «карантину вихідного дня» ресторани зможуть працювати лише на виніс.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!