У Лікарні швидкої допомоги розгортають ще 300 місць для хворих із Covid-19

2363 0
Нещодавно хворих із Covid-19 почала приймати 5-та міська лікарня.
Фото: Володимир Барчук

Фото: Володимир Барчук

Через збільшення хворих на коронавірус у Лікарні швидкої допомоги розгортають резерв на 300 ліжок. Про це повідомляє ЛМР.

Читайте також: П'ята міська лікарня Львова почала приймати хворих з Covid-19

Зараз у лікарні лежать 266 хворих із запаленням легень.

«Лікарня приймає всіх, тому що травми, інсульти, інфаркти не відміняв ніхто. Вирішили на 300 ліжок збільшити кількість місць. Зараз там приступають до ремонтних робіт, щоб мати резерв. Я бачу, що він буде необхідний», – йдеться у повідомленні.

Як уточнили у Львівській міській раді, додаткові місця облаштують в окремому корпусі, що на території лікарні. Відтак, доберуть персонал – орієнтовно 40−50 лікарів та 200−250 медсестер.

За словами керівника лікарні швидкої медичної допомоги Львова Олега Самчука, під це нададуть окремий корпус на два поверхи і приміщення, які раніше орендував медичний коледж.
 
«Бачимо значне зростання кількості хворих, і важкі пацієнти часом залишаються вдома замість того, щоб бути в лікарні і отримувати допомогу. Тому тут будуть додаткові ліжка. Розгортаємо кисневі точки, забезпечуємо ліжками, реанімаційним обладнанням. Ремонти тут роблять забудовники міста своїм коштом – вони пішли нам назустріч і погодилися відремонтувати ці приміщення безоплатно», – каже Олег Самчук.
 
Окрім того, додаткові ліжкомісця розгортають і в інших медичних закладах міста. Так, у 1-шій міській лікарні на вул. Ужгородській розгорнуть ще 80 ліжок, а у 8-мій міській лікарні на вул. Навроцького – ще 60 ліжок (частину з них – у приміщенні центру «Мікрохірургія ока»). З понеділка, 2 листопада, 5-та міська лікарня Львова також приймає хворих з коронавірусною інфекцією або з підозрою на цю недугу. Водночас, хворих на пневмонію прийматимуть у приміщенні 4-ї лікарні на Свенціцького – там є 40 ліжок. Загалом, по лікарнях Львова є 920 ліжкомісць для хворих з коронавірусом.
 
 
Зазначимо, що нещодавно хворих із Covid-19 почала приймати 5-та міська лікарня. У 1-шій міській лікарні на Ужгородській розгортають ще 80 ліжкомісць. Також додаткових 60 ліжкомісць облаштовують у 8-мій міській лікарні на Навроцького, частину з них у приміщенні центру «Мікрохірургія ока».

Станом сьогодні на ранок у 8-мій лікарні лікують 130 пацієнтів, у 1-шій – 91 пацієнта, 61 хворого у 5-тій міській лікарні Львова.

У лікарнях Львова є 162 кисневі концентратори, лікарням Львова обіцяють закупити ще понад 200 кисневих концентраторів. Загалом у лікарнях міста облаштували 300 точок доступу до кисню.

Нагадаємо, за вчорашню добу в області виявили 505 хворих на коронавірус, із яких 212 зі Львова, що є рекордною кількість захворілих за добу львів'ян. Станом на ранок, у міських лікарнях лікують 550 людей із запаленням легень.

Нагадаємо, половина пацієнтів, які потрапляють в лікарню з Covid-19, потребують кисню. Посадовці запевняють, що львівським пацієнтам вистачає кисневих концентраторів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!