У Львові розпочали вакцинувати студентів від Covid-19

2215 0
Першими, хто може зробити Covid-щеплення, є студенти Львівської Політехніки.
Фото: Львівський національний медичний університет

Фото: Львівський національний медичний університет

У Львові стартував пілотний проєкт з вакцинації студентів, які навчаються у вишах. Першим став Національний університет «Львівська Політехніка». У міськраді планують впроваджувати цю практику й з іншими львівськими закладами. Про це під час брифінгу сьогодні, 10 серпня, повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

«Ми розпочали щеплення студентів «Політехніки». Ті, хто вже приїжджає до Львова, можуть вакцинуватися перед навчальним процесом у поліклініці №10, що на вул. Бой-Желенського. Фактично, вона розташована поруч з університетськими гуртожитками», – каже він.

За словами чиновника, на черзі реалізація проєкту в інших навчальних закладах міста.

Читайте також: Врятуватися від «Дельти», або коли Львівщина досягне колективного імунітету

Крім того, цього тижня у четвер і п’ятницю у Львові вакцинуватимуть вчителів, які ще не мають щеплення від коронавірусу.

«Робимо все, аби перед початком навчального процесу всі, хто будуть мати дотичність до нього, – чи це вища освіта, чи середня, були провакциновані», – наголошує Андрій Москаленко.

Нагадаємо, що у листопаді минулого року лабораторія науково-дослідного інституту епідеміології та гігієни ЛНМУ ім. Данила Галицького розпочала безплатне тестування на Covid-19 студентів львівських закладів вищої освіти. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!