У Львові студенти протестували проти призначення Шкарлета міністром освіти

1729 0
Протестувальники скандували «Шкарлет геть!» та «Шкарлета у відставку!».
Фото: Mind

Фото: Mind

Сьогодні ввечері, під стінами Львівської ОДА відбулася акція протесту з вимогою відсторонити Сергія Шкарлета з посади міністра освіти.

Читайте також: У Раді зареєстрували постанову про звільнення Шкарлета

Вигукуючи «Шкарлет геть!» та «Шкарлета у відставку!» студенти кількох львівських вищих навчальних закладів та активісти студентських братств і громадських організацій наголошували, що не хочуть бачити на такій високій посаді людину, яка знищує українську освіту.

Один зі студентів для Тvoemisto.tv розповів, що саме сьогодні він захищав власний диплом, який писав 3 місяці.

«Це не правильно, що призначили людину, яка займалася плагіатом. Ми проти такого міністра», – каже студент.

Несправедливим обранням Сергія Шкарлета міністром освіти вважає ще один студент університету «Львівська Політехніка».

Читайте також: Шкарлета, проти якого протестували у Львові, призначили міністром освіти

«Він корупціонер і не заслуговує цієї посади. Будемо вимагати, щоб його відсторонили з посади. Він знищує науковий потенціал та веде до руйнації освіти», – каже він.

За словами більшості учасників акції протесту, з якими Тvoemisto.tv вдалося поспілкуватися, людина, яка не поважає чиюсь інтелектуальну власність, використовує у своїх роботах чужі ідеї, не може бути міністром освіти і науки.

Студенти УКУ, які також прийшли під стіни ЛОДА, наголошують, що коли не вдасться досягти звільнення Сергія Шкарлета, вони й надалі будуть протестувати.

Читайте також: Хибне призначення. Університет у Львові пояснив, чому проти т.в.о міністра Шкарлета

Загалом, протестна кампанія проти новопризначеного міністра освіти і науки Сергія Шкарлета сьогодні також пройшла у ще кількох містах України, зокрема,  у Миколаєві, Хмельницькому, Чернівцях, Сумах, Харкові, Києві, Житомирі, Вінниці, Чернігові, Луцьку, Одесі, Тернополі, Кривому Розі.

Нагадаємо, що Верховна Рада 17 грудня призначила Сергія Шкарлета міністром освіти і науки України. За його кандидатуру голосували фракції «Слуга народу», «Опозиційна платформа «За життя», «За майбутнє» і депутатська група «Довіра». «Батьківщина», «Європейська солідарність» та «Голос» не голосували. 

Додамо, що Сергія Шкарлета призначили заступником міністра освіти та виконувачем обов’язків очільника МОН 25 червня 2020 року. Після цього у Львові мітингували проти нового очільника МОН. Показовим було те, що у статті, на якій базується його дисертація, знайшли збіги тексту з іншими джерелами.

Проти призначення Сергія Шкарлета Міністром освіти і науки ректорат УКУ озвучив іще 1 липня у своєму зверненні «Хибне рішення, яке неможливо замовчати». В УКУ наголошували, що їх дивує поведінка влади, яка не просто показово нехтує зверненнями авторитетної академічної громадськості щодо звинувачення кандидата на посаду Міністра у плагіаті, а й не бере до уваги офіційні експертні висновки Комітету з питань етики Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!