У Львові створили кафедру хірургії та трансплантології

2204 0
Така кафедра буде перша на Західній Україні.
Фото: Mehrnews.com

Фото: Mehrnews.com

На факультеті післядипломної освіти Львівського медичного університету ім. Данила Галицького створили кафедру хірургії та трансплантології. Вона функціонуватиме на базі Львівської клінічної лікарні швидкої допомоги, що вул. І Миколайчука, 9, йдеться на їх сторінці у Фейцсбуці.

Читайте також: Друге життя. Як у Львові стати в чергу на трансплантацію і коли запрацює база донорів

«Вперше на Західній Україні створили кафедру хірургії та трансплантології. Її робота, без сумніву, вплине на розвиток медичної галузі в Україні», – йдеться в повідомлені.

Очолив кафедру кандидат медичних наук, доцент Олександр Щур, а ініціатором створення став генеральний директор лікарні швидкої допомоги Олег Самчук.

Читайте також: Як зміниться львівська лікарня швидкої допомоги. Олег Самчук про ребрендинг та All Inclusive

Навчання на кафедрі хірургії та трансплантології включатиме велику кількість новітніх курсів. Із наступного року введуть п’ятимісячні курси спеціалізації «Трансплантологія», а також двотижневі курси тематичного удосконалення для лікарів різних спеціальностей, за які медикам нараховуватиметься 50 балів безперервного професійного розвитку.

Нагадаємо, львівська лікарня швидкої допомоги отримала ліцензію на трансплантацію органів. Усі, хто потребує трансплантації, можуть звертатися до лікарні й ставати до «листа очікування». Першою була родинна трансплантація нирки. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!