У львівській лікарні швидкої допомоги провели унікальну операцію із вшивання шлунка

2144 0
Раніше ушивання виконували із великим розрізом та накладанням великої кількості швів.
Фото: ЛШМД

Фото: ЛШМД

Львівські медики Центру хірургії при клінічній лікарні швидкої медичної допомоги, що на вул. Миколайчука, вперше виконали лапароскопічне ушивання перфоративної виразки шлунка, йдеться на сторінці лікарні у Фейсбук.

Читайте також: Львів’ян закликають стати донорами крові для пацієнтів лікарні швидкої допомоги

Перфоративна виразка шлунка – це порушення цілісності стінки шлунка з витіканням його вмісту до вільної черевної порожнини через саму виразку.

Читайте також: 80-річна мешканка Львівщини, якій місяць тому прооперували серце, станцювала польку

Щоб здійснити лапароскопічні втручання в хірургії такої виразки потрібна висококваліфікована підготовка. Раніше, традиційне ушивання виконували із великим розрізом черевної стінки та накладанням великої кількості швів.

Читайте також: У Львові лікарі видалили півторакілограмову кисту

Лапароскопічна операція, яку провели, мінімузує травматичність, зменшує больовий синдром у післяопераційному періоді, швидше відновлює функції травного каналу та зменшує термін стаціонарного лікування.

Нагадаємо, що лікарня швидкої допомоги розпочне будівництво злітно-посадкового майданчика перед лікарнею, капітальний ремонт відділення кардіохірургії та трансплантації серця і капітальний ремонт під облаштування інсультного центру.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!