У Львові відкрили мурал на честь Василя Сліпака, а в Києві презентують пісню про нього. Відео

2595 0
Сьогодні – роковини загибелі співака та воїна.
ФРАГМЕНТ МУРАЛУ НАДАЛА ХРИСТИНА БЕРЕГОВСЬКА

ФРАГМЕНТ МУРАЛУ НАДАЛА ХРИСТИНА БЕРЕГОВСЬКА

У Львові на вулиці Дорошенка, 9 сьогодні, 29 червня, відкрили мурал зі зображенням Василя Сліпака – всесвітньо відомого оперного співака та українського воїна в зоні АТО. На відкритті виступила чоловіча хорова капела Дударик.

Читайте також: Львів'ян запрошують долучитись до створення опери, присвяченої Василеві Сліпаку

Мурал має назву «Наш Сліпак – вічний міф», оскільки Міф – позивний Василя Сліпака у зоні бойових дій. Над ним працювала група Secret Universe, що об'єднала молодих львівських художників, випускників Львівської національної Академії мистецтв.

Мурал допомагав створювати музикант із гурту «Гайдамаки» Олександр Ярмола, який також записав пісню про Василя Сліпака «Лицар» і ввечері презентує кліп на неї у Києві.

Додамо, цей мурал став третім із шести муралів, які цьогоріч мають з’явитись на багатоповерхівках міста. Нещодавно відкрили мурал з подякою медикам, а раніше – мурал із зображенням Бориса Возницького, багаторічного директора Львівської національної галереї мистецтв.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!