У Львові відреставрували фасад кам’яниці на площі Ринок. Фото

2095 0
Роботи тривали пів року.
Фото: Варіанти

Фото: Варіанти

У Львові завершили реставрацію фасаду колишньої кам’яниці Алембеківської. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомила керівниця управління охорони історичної спадщини Лілія Онищенко.

Як Лілія Онищенко розповіла у коментарі Tvoemisto.tv, реставраційні роботи тривали пів року. Їх виконала фірма «Ренесанс».

За її словами, з міського бюджету на роботи витратили близько 700 тис. гривень. Окремо за кошти власників приміщень у кам’яниці відремонтували дах.

Фото: Лілія Онищенко/Фейсбук

Будинок на пл. Ринок, 13 побудований на початку ХVІІ ст. на місці попередньої ґотичної кам'яниці ХVІ ст. Першим її власником був Ян Алембек, львівський аптекар та бургомістр, автор першого опису Львова (1618 р.).

У другій половині ХІХ ст. власниками кам'яниці були Леопольд де Сіньйо та Леокардія Семелковська. У 1869 р. виконано проєкт триповерхової офіцини у подвір'ї (його автор невідомий) для власника Самуеля Фішера. Наприкінці ХІХ ст. будинок належав родині Альтерів. В 1930-х рр. його власницею була Мілослава Вільчинська.

Первісно кам'яниця була триповерхова, четвертий поверх надбудовано у другій половині ХІХ ст. Від давніх часів будинок нумерувався як 12а, а після 1940 р. отримав новий номер – 13.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!