У кам'яниці на площі Ринок, 42 хочуть облаштувати Дім дизайну та мистецтва

1709 0
У листопаді Львівська міська рада має презентувати проєкт нового мистецького простору. Попередньо йдеться про Дім дизайну та мистецтва.
lia.lvivcenter.org

lia.lvivcenter.org

У Львові планують відреставрувати фасад кам’яниці на площі Ринок, 42. Згодом там облаштують мистецький простір. У системі електронних закупівель Рrozorro оголосили тендер на ремонтно-реставраційні роботи цієї пам’ятки. Попередня вартість робіт – 1 мільйон 670 тисяч гривень.

Читайте також: Що буде з приміщенням на вулиці Гнатюка у Львові, де колись були залізничні каси

Фасад будинку на площі Ринок,42 планують відреставрувати до кінця 2022 року. Аукціон задля пошуку підрядника оголосили 7 вересня, відбудеться він 23 вересня. Провести роботи підрядник має до 31 грудня 2022. Попередня вартість робіт – 1,600 тисяч.

Будинок на площі Ринок, 42 є пам’яткою архітектури національного значення. Його у 2019 році віддали в оренду управлінню культури департаменту розвитку Львівської міської ради.

Керівниця цого департаменту Наталія Бунда у коментарі Тvoemisto.tv розповіла, що у цьому приміщенні буде мистецький простір, але на реалізацію проєкту у попередні роки грошей не виділяли.

«Там буде мистецький простір. Коли ми отримали в оренду це приміщення, то зібрали ідеї, щоб облаштувати тут простір для аудіовізульного, сучасного мистецтва чи для дизайну. Робоча група напрацювала концепцію – дім дизайну і мистецтва. Будемо її виносити на обговорення у жовтні, листопаді цього року. Можливо концепція зміниться, розшириться. Ми мали це зробити набагато раніше, але Covid-19 дещо завадив», – каже Наталія Бунда.

Вона також додає, що наразі йдеться лише про реставрацію фасаду. Коштів на ремонт внутрішніх приміщень на цей рік не заплановано.

Будинок називають кам’яницею Седмирацьких, пише Центр міської історії. У 1770 роках її перебудовували. Симетричний фасад на три вікна з аттиковим парапетом у завершенні, класицистичний за характером, може датуватися кін. ХVІІІ – І пол. ХІХ століття.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!