У Львові встановили пам'ятник святому Івану Павлу ІІ

3933 0
Пам'ятник встановили на площі біля храму святого Йоана Павла ІІ, вул. Стрийська, 6.
Фото: Attila Kisbenedek (epa)

Фото: Attila Kisbenedek (epa)

Сьогодні, 26 червня, у Львові освятять пам’ятник святому Івану Павлу ІІ. Його звели на площі біля храму святого Йоана Павла ІІ, що на виїзді зі Львова, на вулиці Стрийській, 6 у селі Сокільники. Про це інформує пресслужба Львівської міської ради.

Читайте також: 20 років тому Львів відвідав Папа Іван Павло ІІ. Унікальне відео з архіву

Настоятель храму святого Йоана Павла ІІ, отець Григорій Драус, зазначив, що встановлення пам’ятника приурочено до 20 ліття з часу служби Папи Римського на іподромі у Львові, це було 26 та 27 червня 2001 року.

«На іподромі 26 і 27 червня 2001 року святий Іван Павло відправляв дві Літургії: першу в латинському обряді, в згодом – в греко-католицькому. На першій події було близько 300 тисяч вірян, наступного дня прибуло більше мільйона людей. Це було найчисленніше зібрання в історії України. Папа оголосив блаженними ісповідників та мучеників римо- і греко-католицьких церков. Пам'яткою цих історичних подій є храм і Центр св. Йоана Павла ІІ. На його території буде освячений пам'ятник Папі Івану Павлу ІІ», – зазначив священник.

Він додав, що Папа Іван Павло ІІ зображений в літургійному одязі, з хрестом у руці, як це було на іподромі. Благословення звернене у напрямку центру Львова. Постать буде розташована при дзвіниці.

Освятити пам’ятник планували сьогодні о 10.00 год на площі біля храму святого Йоана Павла ІІ, вул. Стрийська 6. Перед освяченням служили святкову Месу.

Нагадаємо, що у червні цього року виповнюється 20 років, як Папа Римський Іван Павло ІІ з пастирським візитом відвідав Україну, зокрема Львів. З цієї нагоди у Львові відбуватиметься низка літургійно-молитовних, просвітницьких, мистецьких та спортивних заходів. Повну програму читайте тут.

Також з нагоди 20-ої річниці із візиту Папи Римського до Львова перейменували частину вулиці Хуторівка на проспект Івана Павла ІІ, а у Церкві Різдва Пресвятої Богородиці до почитання виставляли ікону із мощами понтифіка.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!