У Львові встановили перший інтелектуальний світлофор. Як він працює

36696 0
Вартість світлофора – 1 млн 262 тис грн.
Фото: Андрій Шевців

Фото: Андрій Шевців

На в’їзді у Львів, зі сторони окружної дороги, на перехресті вулиць Трускавецька та Кульпарківська, встановили інтелектуальний світлофорний об’єкт. Рішення про його встановлення ухвалила міська комісія з безпеки дорожнього руху через велику кількість ДТП у цьому місці. 

Читайте також: Як зміниться вулиця Вітовського та перехрестя з Сахарова після реконструкції

Як розповіла у коментарі Tvoemisto.tv заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк, такий світлофор реагує на перевищення швидкості водіями, які заїжджають у місто.

«Особливість в тому, що перед світлофором встановлені два датчики. Один – за 600 метрів до світлофору, він бачить, коли машина їде з перевищенням швидкості. Як правило машини виїжджають з траси на великій швидкості. Датчик передає цю інформацію на світлофор. Якщо водій далі перевищує, то спрацьовує датчик за 300 метрів. І є зверху табло, на якому висвітлюється швидкість. Якщо більше 60 км на годину, тоді автоматично висвітлюється червоний сигнал світлофору, який не дає машині рухатись далі. Якщо це менше 60 км, то машина має зелену дорогу», – пояснила Ірина Маруняк.

Читайте також: На вулиці Шевченка почали будувати квазі-кільце

Також там встановлені знаки про обмеження швидкості – 90 км/год, 70 км/год і тоді 50 км/год. Водій має поступово зменшувати швидкість, а у випадку, якщо він не дотримуються знаків, спрацьовують електронні прилади.

Світлофор, за словами посадовиці, змонтували минулого тижня, наразі він працює у тестовому режимі. Наступного тижня запрацює вже у робочому. Світлофорний об'єкт спроєктувало ТОВ СМЕО.

За словами Ірини Маруняк, це перший інтелектуальний світлофор у місті. «Якщо він себе добре зарекомендує – будемо встановлювати такі світлофори у місцях концентрації ДТП, за рекомендацією поліції», – додала вона.

Світлофорний об’єкт коштує 1 млн 262 тис грн.

Христина Гоголь

Фото Андрія Шевціва

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!