«Мамо, не плач. Я розквітну весною». У Львові висадили яблуневу алею у пам’ять про загиблих на війні жінок

2698 0
Офіційне відкриття Алеї відбудеться в неділю зранку.
Фото: Фейсбук Парку культури

Фото: Фейсбук Парку культури

Сьогодні у Львові в Парку культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького, що по вул. Болгарській, 4, висадили декоративні яблуні в пам’ять про жінок, які загинули на сході України. З 16 яблунь облаштували цілу «Алею пам’яті», яка нагадуватиме страшні роки українсько-російської війни. Про це Tvoemisto.tv розповіла речниця Парку культури Ірина Вовк.

Читайте також: У львівському Парку культури встановили копію збитого літака Іл-76. Фото

Яблуні висадили поблизу кленової алеї. За словами Ірини Вовк, це будуть «іменні дерева», адже біля кожного встановили табличку із ім’ям та прізвищем загиблої військовослужбовиці та девіз – «Мамо, не плач. Я розквітну весною».

«Алея – це ще один проєкт, який нагадуватиме людям, що у нас досі гинуть люди на війні», – каже Ірина Вовк.

Офіційне відкриття «Алеї пам’яті» у Парку культури відбудеться в неділю, 27 вересня, о 9.00 год. Проєкт, який розробили для вшанування пам’яті та виховання нового покоління, організовує ГО «Жіночий Ветеранський Рух» за сприяння Парку Культури.

Схожі «Алеї пам’яті» уже є в Києві, Краматорську, а тепер і у Львові. У найближчих планах таке ж зробити у Дрогобичі та Житомирі.

Читайте також: У львівському парку встановили макет снаряду «Граду», яким Росія почала війну

Нагадаємо, що у львівському Парку культури встановили копію збитого літака Іл-76 та макет снаряду «Граду», яким Росія почала війну.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!