У Львові визначать дружні до дітей заклади харчування

2768 1
У Львові стартувала загальноміська ініціатива «Місто дружнє до дітей». На першому етапі цієї ініціативи було визначено перелік закладів харчування, які в пріоритетах своєї діяльності та існування створили комфортні умови перебування для батьків та їх малюків. Про це інформують у прес-службі міськради.
фото: ivona.bigmir.net

фото: ivona.bigmir.net

Критеріями підбору таких закладів стали наявність таких елементів: повивальні столики у туалетних кімнатах, дитяче крісло (приставне), дитяче меню, дитячі зони або окремі кімнати для дітей, паркінг для візочків.

Ідея створення кампанії належить активним батькам міста, ГО «Батьки в дії» та управлінню молоді, сім’ї та спорту ЛМР. Вже сьогодні перші заклади харчування, які мають базові елементи, отримають наліпки на вітрини, щоб мешканці та гості міста візуально бачили місця, де буде комфортно  дітям. В рамках ініціативи будуть розроблені критерії для інших сфер у місті.

Читайте також: Із дитиною вхід заборонено. Три історії львів'янок

«Спільно з батьками ми хочемо виокремити соціально відповідальні та привітні до дітей заклади. Це дозволить насамперед мамам орієнтуватись, які заклади найкраще дбають про свого клієнта та пропонують хороші умови перебування для дітлахів. Ми дуже задоволені, що у продуктивній співпраці з активними мамами, які відчували проблему у відсутності такої ініціативи, нам вдалось дійти до спільного консенсусу щодо критеріїв та мети програми», – розповів зазначив Володимир Шнайдер, начальник управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР.

Перелік закладів можна буде подивитись на сайті.

Довідка. ГО «Батьки в дії» утворилась у рамках співпраці небайдужих батьків над втіленням  ініціативи «Львів, дружній до сімей і дітей». Першими кроками ініціативи стало запровадження кампанії мотивації закладів харчування бути привітними до сімей з дітьми, У планах – реалізувати проект встановлення інклюзивного дитячого майданчика у Парку культури, розробку дієвого механізму догляду за станом дитячих майданчиків в місті через он-лайн мапу, відкриття у Львові коворкінгу для активних мам та багато інших проектів, щоб зробити Львів містом, в якому хочеться жити.

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
30 Вересня, 2015 12:44
Львовянин Тогда еще нужен список чайлд-фри заведений. Что бы было куда ходить и не слушать плач детей.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!