У Львові вже 100 медиків, хворих на Covid-19. Половина – із лікарні швидкої допомоги

15112 0
Тиждень тому у Львові було 49 хворих медпрацівників.
Фото: Закарпаття.Онлайн

Фото: Закарпаття.Онлайн

У Львові на Covid-19 уже захворіли 100 медичних працівників. З них 56 – це працівники Лікарні швидкої допомоги. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий у своєму Телеграм-каналі.

Читайте також: Чому заражаються медики або Давайте купувати те, що справді захищає

«Хоч лікарня швидкої допомоги не є опорною для лікування хворих на коронавірус, але через неї щодня проходить велика кількість пацієнтів. До прикладу, навантаження на хірургію зросло у три рази. Місто виділяє по 20 тисяч грн для медичних працівників, які захворіли», – повідомив міський голова.

Ще тиждень тому, 8 травня, у мерії повідомляли про 49 хворих медиків.

Читайте також: На Львівщині запустили страхування для медиків на випадок інфікування. Які умови

Нагадаємо, що на Львівщині сформують страховий стабілізаційний фонд для виплат медикам, які інфікувалися коронавірусом. Кошти акумулюватиме із благодійних внесків міжнародна страхова компанія «Уніка». 

Страхування охопить всіх медиків опорних лікарень, які залучені до надання допомоги інфікованим. Такий список формуватиме ЛОДА на підставі даних з опорних лікарень. 

Виплата у разі інфікування становитиме 15 тисяч гривень.Підставою для виплат є позитивний ПЛР-тест, а також госпіталізація медика до медзакладу.

Водночас у лікарні швидкої допомоги пояснили, чому у них понад пів сотні хворих медиків.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!