У Львові збільшать площу двох цвинтарів та шукають гроші для крематорію

5823 0
Сихівський цвинтар стане більшим за рахунок природно-заповідного фонду.
Фото: wikipedia.org

Фото: wikipedia.org

У Львові планують протягом року збільшити площу Сихівського та Голосківського цвинтаря через брак місця для поховань. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександр Одинець.

Територію цих кладовищ планують збільшити на 26 га. За словами чиновника, додаткових земель має вистачити більше як на 10 років.

Читайте також: Більше половини львів'ян підтримують ідею крематорію у Львові

«Зараз ми працюємо над розширенням двох цвинтарів – це Сихівське кладовище та Голосківське кладовище. Обидва розширення нам дадуть в сумі 25-26 га. На 16 га збільшиться Сихівський цвинтар, на 10 га – Голосківський. Це значний запас на більше, ніж 10 років», – говорить він.

Водночас цей процес нешвидкий, бо для розширення Голосківського цвинтаря використають ділянку, яка належить державному підприємству «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр». Тож відведення землі передбачає виготовлення проєкту землеустрою та потребує розпорядження Уряду. До кінця року планують завершити всі процедури.

Загалом розширення кладовищ відбуватиметься за рахунок лісового фонду. Для Сихівського цвинтаря – це будуть землі природно-заповідного фонду.

Читайте також: Окремий світ, або Все, що треба знати про поховання у Львові

Також для вирішення питання з похованнями у Львові шукають інвестиції для будівництва крематорію.

«Вже розроблена дорожня карта щодо будівництва крематорію. Зараз ми намагаємось найти можливості для залучення інвестицій. Тому що коштів в бюджеті в нас на це не передбачено. Відвели необхідну земельну ділянку, вже пройшли громадські слухання. Наступний етап – це проведення всеукраїнського архітектурного конкурсу. Ми зараз на цьому етапі. Правда, зараз виникли запитання у депутатського корпусу, які ми з'ясуємо», – додав він. 

За словами Олександра Одинця, за умови достатнього фінансування проєктно-кошторисну документацію з будівництва крематорію могли б виготовити вже до другого кварталу наступного року.

Нагадаємо, у Львові є проблема із похованнями, місця на кладовищі залишилось щонайбільше на два роки. Депутати виділили землю для міського крематорію на території Голосківського цвинтаря. Виготовити проєктно-кошторисну документацію планували до кінця цього року. Але у квітні цього року Комісія фінансів та планування бюджету не підтримала будівництво крематорію у Львові

Анна Чистякова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!