У Львові збільшили випуск автобусів на деяких маршрутах

2245 0
Три автобуси додали до маршруту №37.
Фото: Vgorode.ua

Фото: Vgorode.ua

У Львові збільшили кількість автобусів на кількох маршрутах. Загалом, до курсування залучили 16 автобусів. Про це повідомило АТП №1.

Автобуси збільшили на таких маршрутах:

  • по три автобуси №37;
  • по два автобуси №1А, 3А, 20, 46, 47А;
  • по одному автобусу №18, 19, 40.

Перед цим 6 квітня кількість автобусів збільшили також на маршрутах №14, 20,22, 37, 47А.

Читайте також: Два Львова. Як минуло перше онлайн-обговорення здорожчання проїзду в міському транспорті

Нагадаємо, що львівські перевізники подали у мерію рорахунки нового тарифу на проїзд у транспорті. Вони сподіваються, що плату за проїзд у громадському транспорті підвищать до 14 гривень. У комунальному АТП №1 наполягають, що тариф необхідно переглядати, тому що змінилася вартість складових тарифу – вартість матеріалів зросла на 20%, обслуговування транспортних засобів – на 26%, фонд оплати праці збільшився на понад 30%. Якщо тариф не змінити, перевізники кажуть, що не будуть в змозі вчасно проводити обслуговування та ремонт транспортних засобів і  здійснювати належний випуск автобусів на маршрути.

Водночас про необхідність підвищити плату за проїзд заявили і у ЛКП «Львівелектротранс». Вони порахували, що економічно обґрунтований тариф на перевезення у трамваях та тролейбусах у Львові становить 12 грн 43 коп, тож пропонують збільшити плату за проїзд.

12 березня у Львові в онлайн-форматі відбулися громадські слухання про новий тариф на проїзд у транспорті. Рішення відправили в Антимонопольний комітет. Після розгляду в АМКУ проєкт рішення про здорожчання проїзду винесуть на розгляд виконавчого комітету.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!