У Львові знову не дозволили збудувати готель на Вороного на місці паркінгу

3037 0
На даху хотіли облаштувати громадський простір, куди буде вільний вхід для всіх мешканців.
Фото: Команда архітекторів бюро «АБМК»

Фото: Команда архітекторів бюро «АБМК»

У Львові не затвердили детальний план території в районі вулиць Вороного, Руданського, Ференца Ліста, Коперника, Міцкевича, просп. Шевченка, за яким на Вороного, 4 хочуть збудувати 7-поверховий готель із підземним паркінгом і терасами. За цю ухвалу сьогодні, 7 вересня, проголосували лише 17 депутатів.

Читайте також: Депутати ЛМР затвердили детальний план у районі вулиці Поповича, де хочуть збудувати 5-поверхівку

Згідно з ДПТ, на вулиці Вороного, 4, де нині діє стихійна парковка, хочуть збудувати готель із громадськими приміщеннями. Упродовж 2006-2009 років тут планували збудувати багаторівневий паркінг із торгово-офісними приміщеннями або без. Утім, пояснювали архітектори, тоді б зросло транспортне навантаження на вулицю Вороного, прилеглі фасади будинків мали б бути глухими, а кількість паркомісць була б замалою через значні відступи від червоних ліній вулиці. Крім цього, за оновленими ДБН, у історичному ареалі міст рекомендують будувати лише підземні паркінги. 

Так ця ділянка виглядає нині

Тому в детальному плані передбачили будівництво на Вороного, 4 готель на 143 номери з магазинами, кафе та дворівневим підземним паркінгом на 70 місць, де зможуть паркуватися мешканці вулиці, а також гості прилеглого готелю «Жорж». На даху хочуть облаштувати громадський простір, куди буде вільний вхід для всіх мешканців. Заїхати до готелю можна буде з вулиці Вороного.

Читайте також: Два нові готелі та підземний маршрут для туристів. Як планують упорядкувати центр Львова

Дозвіл на розроблення детального плану ще у 2018 році отримав ТОВ «Ательєр». Розробити детальний план для цього району намагаються вже не вперше. Попереднім планом пропонували відновити зруйнований під час Другої світової війни пасаж Міколяша та збудувати наземний паркінг. Після змін ДБН проєктанти запропонували збудувати готель із паркінгом, натомість мешканці вулиці виступили проти готелю та підтримали ідею багаторівневого паркінгу.

У липні 2018 року ЛМР затвердила детальний план території, обмеженої вулицями Вороного, Ференца Ліста, Коперника, Руданського та пл. Міцкевича, який передбачав будівництво готелю з підземним паркінгом на вул. Вороного, 4. Мешканці скасували його через суд.

У лютому на громадське обговорення знову винесли детальний план із готелем, але без пасажу Міколяша. 5 травня містобудівна рада цей детальний план погодила.

Водночас місцеві активісти зареєстрували петицію про будівництво паркінгу на Вороного, 4 без готелю, що набрала необхідні для розгляду сесією пів тисячі голосів.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!