У Міністерстві культури обіцяють закупити книги про Стуса для українських бібліотек

1315 0
Міністр також порекомендував книгу «Справа Василя Стуса» до прочитання.
фото: віват

фото: віват

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко пообіцяв, поки справа буде в апеляції, закупити для бібліотек частину тиражу книги «Справа Василя Стуса» Вахтанга Кіпіані, яку депутат з проросійської партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктор Медведчук хоче заборонити. Про це Олександр Ткаченко написав у себе на Фейсбуку.

«Творець «темників» вирішив знову виступити у звичній для себе ролі цензору та на допомогу йому прийшов український суд. Якими б емоційними не були вислови автора, але тепер про роль кума Путіна у справі засудження радянською системою українського письменника знатимуть в рази більше людей», – зазначив він.

Міністр також порекомендував книгу «Справа Василя Стуса» до прочитання.

Нагадаємо, що книга Кіпіані «Справа Василя Стуса» вийшла у друк у травні 2019 року, а вже у вересні Медведчук заявив, що вимагатиме через суд заборонити її розповсюдження. Позивач вважає, що у 9 епізодах книги Кіпіані містяться висловлювання, які не відповідають дійсності та принижують честь і гідність політика, через що вимагає заборонити розповсюдження книги у будь-який спосіб на будь-якій території.

У цих епізодах Кіпіані розповідає про Медведчука як адвоката поета Василя Стуса в судовому процесі 1980 року. У результаті поета засудили до 10 років примусових робіт та 5 років заслання. Стус помер 4 вересня 1985 року в карцері після оголошеного ним голодування.

Додамо, що видавництво ще додруковує заборонену книгу. Її все ще можна придбати. Приміром, на сайті та в книгарнях мережі «Є» вона коштуватиме 256 грн. У книгарнях Наш форматЯкабу, книгарні Vivat – за 260 грн.  

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!