У міськраді Львова відреагували на продаж Будинку книги

2406 0
Власником пам’ятки є НАК «Надра України».
Фото: Фотографії старого Львова

Фото: Фотографії старого Львова

Міськрада Львова проситиме НАК «Надра України», що є власником виставленого на продаж будинку на площі Міцкевича, 8, зберегти у будівлі історичну аптеку. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомляє заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

«Всі пам’ятають нашу боротьбу за збереження автентичних інтер’єрів та вітрини однієї з найдавніших аптек міста на площі Міцкевича в Будинку книги. Щоб уникнути в майбутньому подібних загроз знищення історичної аптеки, офіційно звернулись від управління охорони історичного середовища в ПрАТ «НАК Надра України» з тим, щоб в угоді продажу був окремий пункт про збреження автентичної аптеки», – говорить Андрій Москаленко.

Окрім того, за словами посадовця, після завершення аукціону передусім має бути укладений охоронний договір на збереження всіх історичних елементів пам’ятки.

Нагадаємо, на електронному майданчику «Вер-Тас» з’явилось оголошення про продаж пам’ятки місцевого значення на площі Міцкевича, 8 у Львові. Будинок Шпрехера, відомий також як Будинок книги, продають за стартовою ціною16,2 млн доларів США.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!