У міськраді заявили, що біля семінарії на Хуторівці захопили гектар землі під забудову

2184 0
ТЗОВ «Агрокультура Захід» подала заявку на оформлення права власності на споруди 8 вересня 2021 року.
Фото: Львів. Містобудування

Фото: Львів. Містобудування

У Львові поблизу вул. Хуторівка, 51 міська інспекція ДАБК виявила самовільні будівельні роботи, на які немає дозволів. Про це повідомили у департаменті з питань містобудування ЛМР.

Читайте також: Поблизу Патріаршого дому УГКЦ у Львові проводять земляні роботи. Фото

У мерії кажуть, що йдеться про майже гектар комунальної землі, і ЛМР підозрює самовільне захоплення земель міста. Міська ДАБК готує звернення в прокуратуру щодо законності набуття права власності на ділянку.

«Будувати поблизу вул. Хуторівка, 51 почали без жодних потрібних на це дозволів. Мешканців будинків на цій території забудовник уже попередив про виселення. До 30 вересня, за словами людей, вони повинні залишити цю територію. Після фіксування такого факту міська Інспекція ДАБК розпочала перевірку. Ділянку, площею орієнтовно на гектар, що біля УКУ на Хуторівці. Земля є міською», – повідомили у департаменті.

У мерії уточнили, що ТЗОВ «Агрокультура Захід» подала заявку на оформлення права власності на споруди 8 вересня 2021 року. За їхніми даними, о 20:57 цього дня право власності взялася реєструвати Мостиська міська рада. 

«Відома й поширена в Україні схема: оформляється право власності на певні споруди, відтак на підставі цього ділки звертаються з проханням закріпити і комунальну землю у їхню власність. Аби такого не сталося на Хуторівці, звертаємось у прокуратуру, аби вона перевірила законність реєстрації права власності та на яких підставах ТЗОВ «Агрокультура Захід» або інші юридичні особи користуються вказаною земельною ділянкою», – прокоментував керівник Інспекції ДАБК у Львові Тарас Павлишин.

Додамо, що організація ТЗОВ «Агрокультура Захід» зареєстрована 1996 року у Львові на вулиці Грабовського. Керівником організації є Оксана Званич, а власником ТзОВ «Шельф 1».

Читайте також: Сміттєпереробний завод у Львові почнуть будувати у жовтні 

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv у серпні писало, що за Патріаршим домом УГКЦ на вулиці Хуторівці компанія «Галбетон» розпочала земельні роботиДілянку поблизу Духовної семінарії та Патріаршого дому підприємство отримало у власність у березні цього року. Земельна ділянка розташована у районі хімічного заводу. У приватні руки її передали за рішенням депутатів у 2018 році. Так, земля площею 0,9 га на вул. Рахівській, 4А перейшла гаражно-будівельному кооперативу «Фортеця» безкоштовно. За даними аналітичної системи YouControl, головою гаражно-будівельного корпоративу «ФОРТЕЦЯ» є член ГО «УСУ АТО» Андрій Голько. Отриману землю атовці продали. Придбав її у березні 2021 року ТзОВ «Галбетон», оціночна вартість у час продажу становила трохи більше, ніж 51 мільйон гривень. Про це йдеться у відомостях про земельну ділянку із Державного земельного кадастру.

 

 
 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!